Rallicross SM -kausi avattiin lauantaina Ahvenistolla – Anton Seppä ajoi voittoon V1600 RC -luokassa

Uudistunut Rallicross SM -sarja käynnistyi lauantaina aurinkoisessa säässä Hämeenlinnan legendaariselta Ahvenistolta.

Avauspäivänä jaettiin kauden ensimmäiset pistepotit rallicrossin V1600 RC -luokassa sekä crosskartien 125/250cc ja 85cc -junioriluokissa. Myös kuninkuusluokkien vauhdista saatiin esimakua ensimmäisten alkuerien verran.

Täksi kaudeksi SM-arvon saanutta V1600 RC -luokkaa hallitsi avauskilpailussa Valkealan Urheiluautoilijoiden Anton Seppä. Nuorukainen nappasi jo alkueristä korkeimman pistepotin ja vauhti oli voitokasta myös finaalissa. Luokassa toiseksi ajoi tiukan taistelun päätteeksi debyyttikisassaan Riku Huuhka ja kolmas oli Elias Kalliokoski.

– Tässä on viikonloppuja ja öitä vietetty pitkään, että ollaan täällä. Kahta luokkaa ajetaan tällä kaudella, joten tämä voitto kyllä palkitsi uurastuksen. Kärki on kaiken lisäksi erittäin tiukka tässä V1600-luokassa, Seppä kommentoi.

125/250cc -luokassa kauden avasi vahvimmin Oulun UA:n Eemil Piira. Finaalissa Piira sai erinomaisen startin ja sai karistettua takana kärkkyneet Tinka Perämäen ja Joona Ojalan kannoiltaan. Piiran jälkeen toiseksi ajoi Perämäki ja kolmas oli lopulta Pauli Turpeinen.

Eemil Piira sai Ahvenistolla erinomaisen startin kaudelle. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

85cc -luokassa taistellaan Suomen Juniorimestaruuspisteistä. Tänään isoimman pistepotin saalisti Jere Huuhka (Hyvinkään UA), toinen oli Topias Honkala ja kolmanneksi ajoi Justus Häkkinen.

Jere Huuhka ajoi kakkosruudusta voittoon 85-kuutioisten finaalissa. Kuva: Toni Ollikainen

Sarjassa ajetaan myös kaikista nuorimmille crossikuskeille tarkoitettu Mini-luokka, joka keräsi Ahvenistolle mukavasti 14 osallistujaa.

Ahveniston avausviikonloppu huipentuu huomenna SuperCar, SRC, Autokrossi, Xtrem ja Xtrem Junior -luokan ratkaisuihin, jotka käynnistyvät alkuerillä klo 10.

Tulokset
Lauantain livelähetys uusintana

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close