Ikonen hallitsi SuperCar-luokkaa Ahvenistolla – Rajalalle huimat neljä palkintokorkesijaa

Rallicross SM -sarja teki viikonloppuna 13 vuoden tauon jälkeen paluun Hämeenlinnan legendaariselle Ahvenistolle. Sarjan avauskisa tarjosi jännitystä useassa rallicross- ja crosskart-luokassa ja aurinkoinen sää helli katsojia Ahveniston rinteillä.

Rallicrossin kuninkuusluokan, SuperCarien, voittotaistelu käytiin Hyundai-kuljettaja Mikko Ikosen ja Ford Fiestalla ajavan viime kauden SM-hopeamitalisti Mika Liimataisen välillä. Ikonen piti Liimataisen yhtä alkuerää lukuunottamatta takanaan ja ajoi lopulta finaalissa paalupaikalta kauden ensimmäiseen voittonsa. Liimatainen oli toinen ja kolmanneksi ajoi Joni-Pekka Rajala.

– Pari vuotta ollut ajamatta ja neljään vuoteen taitaa olla vasta viides kisa. Täytyy vähän nauttia uudestaan tuosta kilvanajosta, mutta lopputulos tietysti hyvä. Ajamiseen ei ihan täysin tyytyväinen voi olla, vähän on vielä ruosteessa, Ikonen kommentoi.

Mikko Ikosen Hyundai oli tuttu näky viikonloppuna SuperCarien piikkipaikalla. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Ikonen nautti paluusta legendaariselle Ahvenistolle.

– Se oli ehkä pää syy, minkä takia innostuin tulemaan. Tietysti legendaarinen rata ja sen halusin kokea. Ehkä rata olisi voinut pysyä vähän paremmassa kunnossa, mutta paikka tosi hieno.

Autokrossi sujui Aatu Matikaisen komennossa. Matikainen keräsi korkeimmat pisteet alkueristä ja piti pikkipaikkansa hallussa finaaleissa. Viime kauden SM-vitonen keräsi täyden pistepotin ja sai täydellisen startin kaudelleen. Finaalissa toiseksi ajoi Iivari Niemi ja kolmas oli ”Jonttu” Rajala.

Aatu Matikainen johtaa Autokrossi-luokkaa avauskisan jälkeen kuudella pisteellä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Jo peräti 61 SM-mitalia urallaan saalistanut Rajala täydensi palkintokaappiaan myös SRC-luokassa. Rajala starttasi luokan finaalilähtöön kolmosruudusta, mutta taisteli itsensä vahvat alkuerät ajaneiden Ville Mikkosen ja Joonas Juupajärven ohi voittoon. Mikkonen oli lopulta toinen ja Christian Jensen kolmas. Juupajärven finaali päättyi keskeytykseen.

Joni-Pekka Rajala urakoi tällä kaudella jälleen neljässä luokassa. Ahvenistolla SRC-luokasta irtosi voitto. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Xtrem-luokan finaalissa riitti draamaa – Xtrem Junioreiden voittoon Mikael Uitto

GRZ Race -tiimiä edustavat Riku Huuhka ja Pasi Penttinen johdattivat Xtrem-luokassa joukkoja aina finaaliin asti, kunnes alkoi tapahtua. Eturivistä finaaliin startanneet Huuhka ja Penttinen kolaroivat heti toisen kierroksen alussa ja Ville Viitanen kuittasi kärkeen. Kolmannella kierroksella rytisi uudestaan, kun Huuhka kolaroi Marko Vainikan kanssa mustan lipun arvoisesti. Kahden viimeisen kierroksen aikana Penttinen nousi kaksi kertaa Viitasen ohi piikkipaikalle ja ajoi ruutulipulle ensimmäisenä, mutta molemmat ohituksista tapahtuivat keltaisten lippujen alueella Viitasen hidastaessa vauhtia. Voittoon ajoi näin ollen Viitanen ennen Juha Mäensivua ja uskomattomat neljä palkintokorokesijaa Ahvenistolta napannutta Joni-Pekka Rajalaa.

– Tiesin, että tulee tosi kova sarja, on paljon hyviä kuskeja mukana. Mulla oli tavoite, että finaaliin pääsisi ja se menikin vähän paremmin. Finaali oli tapahtumarikas, ei oikein edes tiedä mitä siinä tapahtui. Sain tosi huonon lähdön, mutta siellä tapahtui vähän ulosajoj ja lippuja oli pitkä pätkät. En tiedä, onnenkantamoisia joskus sattuu, Viitanen naurahtaa.

Ville Viitanen oli ykkönen crosskartien kuninkuusluokassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Myös Xtrem Junioreissa nähtiin huimaa kamppailua läpi päivän. Viime kauden SM-hopeamitalisti Mikael Uitto voitti kaksi alkuerää ja keräsi erittäin tasaisessa luokassa korkeimmat pisteet ennen finaaleja. Sama vauhti jatkui alkuerien jälkeen, vaikka Lauri Halonen antoikin finaalissa kovan vastuksen ollen pitkään myös kärkipaikalla. Jokeritaktiikka tiputti Halosen kuitenkin Uiton taakse ja tämä oli myös järjestys ruutulipulla. Kolmanneksi ajoi Joonatan Ylilammi.

Mikael Uitto on esiintynyt tällä kaudella vahvasti myös Pohjoismaisessa RallyX -sarjassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Avauspisteet on nyt SM-sarjassa jaettu ja seuraavaksi karavaani suuntaa kohti Oulua. Kauden toinen osakilpailu ajetaan 10.-11. kesäkuuta OuluZonen radalla.

Ahveniston tulokset
Pistetilanteet ensimmäisen osakilpailun jälkeen
Livelähetys uusintana
Lauantain kisapäivän tunnelmia

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close