Rallicross SM jatkuu OuluZonella

Rallicross SM -kauden 2023 toinen osakilpailu ajetaan 10.-11.6. OuluZonen radalla Oulussa. Sarja teki viime vuonna paluun Ouluun peräti kuuden vuoden tauon jälkeen.

SM-mitaleista ajetaan rallicrossin SuperCar, SRC, Autokrossi ja V1600 RC -luokissa sekä crosskartien Xtrem, Xtrem Junior ja 125/250cc -luokissa. Sarjassa on mukana myös 85-kuutioisilla crosskarteilla ajavat juniorit, jotka taistelevat SMJ-pisteistä sekä 6-11-vuotiaille tarkoitettu Mini -harrasteluokka.

Sarja avattiin toukokuussa Ahveniston legendaarisella moottoriradalla, jossa tapahtumia riitti laidasta laitaan. OuluZonella on odotettavissa vähintäänkin yhtä jännittäviä pistetaisteluja kaikissa kahdeksassa luokassa.

Oulun jälkeen kauden kolmas osakilpailu ajetaan 29.-30. heinäkuuta Kouvolan Tykkimäellä, josta mennään 19.-20. elokuuta sarjan uudelle näyttämölle, Nokialle. Kausi huipentuu tänä vuonna 9.-10. syyskuuta ajettavaan Joensuun osakilpailuun.

Ahveniston avausviikonloppuna rallicrossin kuninkuusluokan voittotaistelu käytiin SM-sarjaan paluun tehneen Mikko Ikosen ja viime kauden SM-hopeamitalisti Mika Liimataisen välillä. Ikonen piti Liimataisen yhtä alkuerää lukuun ottamatta takanaan ja ajoi lopulta finaalissa paalupaikalta kauden ensimmäiseen voittoonsa.

– Ahveniston paluu oli ehkä pää syy, minkä takia innostuin tulemaan takaisin sarjaan. Tietysti legendaarinen rata ja sen halusin kokea. Pari vuotta tässä nyt ollut ajamatta ja neljään vuoteen taitaa olla vasta viides kisa, joten täytyy oppia nauttimaan uudestaan tuosta kilvanajosta, mutta lopputulos oli tietysti hyvä, Ikonen kommentoi.

SuperCareissa kolmas oli Joni-Pekka Rajala, joka nousi Ahvenistolla palkintokorokkeelle kaikissa ajamissaan luokissa, eli uskomattomat neljä kertaa.

Crosskartien kuninkuusluokka, Xtrem, pisti erittäin jännittävän näytöksen pöytään finaalissa. Kolareiden ja keltaisten lippujen sävyttämän kilpailun vei lopulta nimiinsä Ville Viitanen ennen Juha Mäensivua ja ”Jonttu” Rajalaa.

– Tiesin, että tästä tulee tosi kova sarja tällä kaudella. Mulla oli tavoite, että finaaliin pääsisi ja se menikin vähän paremmin. Finaali oli tapahtumarikas, ei oikein edes tiedä mitä siinä tapahtui. Sain tosi huonon lähdön, mutta siellä tapahtui vähän ulosajoja ja lippuja oli pitkä pätkät. En tiedä, onnenkantamoisia joskus sattuu, Viitanen naurahti kisan jälkeen.

Oulun osakilpailusta toteutetaan tuttuun tapaan livelähetykset Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalle molemmilta kisapäiviltä, joten lajin fanit pääsevät herkullisesti käsiksi kaikkiin kilpailutapahtumiin läpi kisaviikonlopun.

Nähdään OuluZonella, crossihan on totutusti parasta paikan päällä!

ENNAKKOLIPUT
AIKATAULU JA INFOPAKETTI
PISTETILANTEET AVAUSKISAN JÄLKEEN

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close