Elias Kalliokoski dominoi V1600 RC -luokkaa OuluZonella – Eemil Piiralle toinen ykkössija crosskartien piikkiluokassa

Rallicross SM -sarjan toinen osakilpailu käynnistyi lauantaina Oulussa, OuluZonen radalla. Kaikki yhdeksän luokkaa nähtiin päivän aikana tositoimissa ja sarjapisteitä laitettiin jakoon kolmessa luokassa.

V1600 RC -luokan selvä ykkönen oli SM-avauksessa toiseksi ajanut Elias Kalliokoski, joka dominoi luokkaa heti ensimmäisistä alkueristä lähtien. Kalliokoski ajoi finaalistartissa voittoon peräti 7,8 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Riku Huuhkaan nähden. Kolmas oli avauskisan voittanut Anton Seppä.

– Kovaa vääntöä on luokassa, mutta kerrankin onnistui kaikki ja auto toimii hienosti. Finaalissa sain hyvän lähdön ja sen jälkeen ei tarvinnut kun ajella kärkipaikalla. Täytyy vaan toivoa, että kausi jatkuu yhtä hienosti, Kalliokoski kommentoi finaalin jälkeen.

Crosskartien 125/250cc -luokassa päivän nimi oli jälleen Eemil Piira. Nuorukainen on saanut kahden voiton turvin täydellisen startin kaudelleen ja johtaa SM-sarjaa vakuuttavasti. Toiseksi luokassa ajoi Jesper Rantanen ja kolmas oli Pauli Turpeinen.

Eemil Piira jatkoi vakuuttavia otteitaan piikkiluokassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

85cc -luokassa taistellaan Suomen Juniorimestaruussarjan pisteistä. Tällä kertaa crosskartien junnuluokassa voiton vei nimiinsä Iivari Männistö ennen avauskilpailun voittanutta Jere Huuhkaa. Kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet saalisti Alex Tikkinen.

Iivari Männistö keräsi runsaan pistepotin Oulusta. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Sarjassa ajetaan myös kaikista nuorimmille crossikuskeille tarkoitettu Mini-luokka, joka keräsi Ouluun 12 kuljettajaa.

Oulun osakilpailu jatkuu OuluZonen radalla huomenna sunnuntaina, kun edessä on SuperCar, SRC, Autokrossi, Xtrem ja Xtrem Junior -luokkien ratkaisut.

Tulokset
Livelähetys uusintana

Teksti: Rallicross SM / viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close