Mikko Ikonen jälleen SuperCarien valtias – Riku Huuhka hallitsi crosskartien kuninkuusluokkaa

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina päätökseen Oulun OuluZonella.

Rallicross- ja crosskart-luokat taistelevat tällä kaudella yhdistetyssä Rallicross SM -sarjassa, ja kilpailut ajetaan kaksipäiväisinä. Eilen lauantaina jaettiin pisteitä jo kolmessa luokassa, tänään vuorossa oli rallicrossin SuperCar-, SRC- ja Autokrossi-luokat sekä crosskartien Xtrem ja Xtrem Juniorit.

Rallicrossin kuninkuusluokka, SuperCar, eteni Ahveniston SM-avauksen tapaan Mikko Ikosen komennossa. Mika Liimatainen antoi kovan vastuksen ja voittikin lauantai-iltana ajetut kaksi ensimmäistä alkuerää, mutta Ikonen oli sunnuntaina vahvempi. Ikonen keräsi jälleen täyden pistepotin ja kasvatti eroa Liimataiseen. Kolmanneksi ajoi ensimmäisen osakilpailun tapaan neljässä luokassa urakoiva Joni-Pekka Rajala.

– Ihan koko viikonloppu ei sujunut vahvasti, mutta tänään mentiin jo tosi hyvää vauhtia, ja Mika ajaa kovaa. Vieläkin silti olisi omassa ajossa parantamisen varaa, mutta täydet pisteet kahdesta ensimmäisestä kisasta, niin ei se nyt kovin huonosti ole mennyt, Ikonen naurahtaa.

Mikko Ikoselle ei tahdo löytyä pysäyttäjää SuperCar-luokassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

SRC-luokassa vahvinta kyytiä piti viime kauden SM-hopeamitalisti Ville Mikkonen, joka ajoi toisen alkuerän kolmatta sijaa lukuunottamatta luokan piikkipaikalla läpi kilpailun. Mikkonen sai kuitenkin finaalissa taistella ykkössijasta tosissaan Joonas Juupajärven kanssa. Kaksikon ero oli ruutulipulla ainoastaan 0,18 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Petro Koski.

Mikkonen nousi voittonsa ansiosta pistetaulukossa ”Jonttu” Rajalan ohi luokan kärkipaikalle. Rajalan kisa päättyi tekniikkamurheisiin jo alkuerissä.

Ville Mikkonen starttaa kauden kolmanteen osakilpailuun SRC:n kärkipaikalta. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Autokrossi-luokassa nähtiin tiukkaa vääntöä ja sijoitukset vaihtelivat kärjen osalta useaan kertaan viikonlopun aikana. Kymmenen vuoden takainen luokan Suomen mestari Toni Niemi oli lopulta nopein finaalissa ja nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ennen toiseksi ajanutta nuorukaista, Joni Turpeista. Kolmas oli Mika Liimatainen.

Luokan tasaväkisyydestä kertoo jotain se, että avauskilpailun kärkikolmikosta kukaan ei mahtunut Oulussa neljän sakkiin. Ahvenistolla voittoon ajanut Aatu Matikainen oli kuitenkin erinomaisessa vauhdissa, kunnes keskeytti semifinaalissa kärkipaikalta tekniseen vikaan. Alkuerien pistepotti riitti pitämään miehen silti vielä sarjan pistejohdossa.

Toni Niemi nosti itsensä Autokrossi-luokan kärkitaisteluun. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Riku Huuhka jätti muut taakseen crosskartien kuninkuusluokassa

Lauantaina koppiautojen V1600 RC -luokassa toiseksi ajanut Riku Huuhka hallitsi crosskartien Xtrem-luokkaa läpi viikonlopun. Nuorukainen keräsi täydet pisteet alkueristä ja eteni semifinaalista finaalin paalupaikalle. Finaalissa Eetu Virkkunen antoi Huuhkalle vielä tiukan vastuksen, mutta taipui lopulta kakkoseksi. Kolmannen sijan nappasi Marko Vainikka.

– Finaalissa jos pari virhettä olisi tullut lisää, niin ei oltaisi ykkösiä. Täysillä saa ajaa jokaisessa lähdössä, ei tarvitse himmailla, pirun tasaista on, Huuhka kommentoi.

Voitto nosti Huuhkan luokan pistetaulukossa kärkipaikalle.

Riku Huuhka nousi viikonloppuna kaksi kertaa palkintokorokkeelle. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Xtrem Junioreissa nähtiin jälleen tuttu kolmikko palkintokorokkeella. Mikael Uitto ajoi kauden toiseen voittoonsa ja vankisti asemaansa SM-pistejohdossa. Toiseksi sjoittui tällä kertaa Joonatan Ylilammi ja kolmanneksi korkeimman pistepotin saalisti Lauri Halonen.

Mikael Uitto on ollut alkukaudesta voittamaton Xtrem Junioreissa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Rallicross SM -sarja jatkuu 29.-30. heinäkuuta Kouvolan legendaarisella Tykkimäen moottoriradalla.

Oulun osakilpailun tulokset
Pistetilanteet kahden osakilpailun jälkeen
Lauantain livelähetys
Sunnuntain livelähetys

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Pääkuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close