Lauri Halosen palkintoputki jatkui Oulun SM-rallicrossissa

Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna OuluZonen radalla, Oulussa. Lauri Halonen ajoi crosskartien Xtrem Junior -luokassa kolmanneksi ja jatkoi koko kauden kestänyttä hyvää virettä.

Halonen on ajanut kauden aikana kahdeksan kilpailua ja noussut seitsemän kertaa palkintokorokkeelle. SM-sarjassa Halonen on Oulun osakilpailun jälkeen kolmantena, sarjassa ajetaan viisi osakilpailua.

Crosskart-luokat ajavat tällä kaudella Suomen mestaruuksista samoissa kilpailuissa rallicrossin SM-sarjan kanssa. Kilpailujen formaattiin kuuluu neljä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

13-vuotiaan Halosen viikonloppu alkoi hyvin, ensimmäisestä erästä tuli voitto ja Halonen oli kokonaistilanteessa toisena. Kaksi seuraavaa erää sujuivat samaan tahtiin, vain neljännessä tuli notkahdus ja kouvolalainen jäi kokonaisajoissa viidenneksi.

Hyvin sujuneet alkuerät takasivat paikan semifinaalin toiseen ruutuun, paalupaikalla oli tuttu kilpakumppani, sarjakärki Mikael Uitto. Kaksikko paahtoi tasatahtiin ensimmäisen kierrokset, Uitto edellä ja Halonen ”Lakuautolla” perässä, ja näin myös tultiin maaliin.

– Alkuerät menivät ihan hyvin, viimeinen olisi tosin voinut mennä paremmin. Semifinaalissa toinen sija, olen ihan tyytyväinen, Halonen kertasi.

Finaalissa Halonen ampaisi kolmannesta lähtöruudusta hyvin matkaan ja nousi toiseksi. Ykkösruudusta startannut Uitto ajoi karkuun, mutta taaempana oli tasaista. Halonen kamppaili toisen tutun taisteluparin, Joonatan Ylilammin kanssa kakkospaikasta. Sijoitukset muuttuivat, kun Halonen ajautui toiselle kierrokselle lähdettäessä hiukan leveäksi ja Ylilammi onnistui ohittamaan Halosen pääsuoralla. Jännitys säilyi viimeiselle kierrokselle asti, takana ollut Aleksi Suono oli hyvässä vauhdissa ja nousi vielä haastamaan Halosta, mutta Halonen lisäsi vauhtia, karisti Suonon kannoiltaan ja tuli maaliin kolmantena.

– Finaalissa lähdin kolmosruudusta, sain hyvän startin ja olin ensimmäisessä mutkassa toisena, mutta sitten tuli ajovirhe ja putosin kolmanneksi. Sen jälkeen vain ajelin kärkiparin perässä, vauhti ei nyt aivan riittänyt, pitää olla tyytyväinen tähän kolmanteen sijaan. Seuraavaksi kotikisa, RallyX ei mennyt Tykkimäessä kokonaisuutena ihan putkeen, joten kokeillaan SM-sarjassa saada parempi tulos, Halonen päättää.

RallyX- ja SM -sarjoja ajavalle Haloselle koittaa nyt kesätauko, jonka aikana crosskart vaihtuu ralliautoon, vuorossa on harjoittelua V1600-luokan Ford Fiestalla. Ydrefalk -crosskart pääsee tositoimiin seuraavan kerran Kouvolan Tykkimäessä, kun SM-sarja jatkuu heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Halosen kotiradalla.

KAIKKI TULOKSET
SARJATILANNE

Teksti: Lauri Halosen viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: RPF Media / Jari Nurminen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close