Jesper Rantaselle onnistuminen piikkiluokassa

Rallicrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Oulussa, OuluZonen radalla. Jesper Rantanen ajoi 125/250cc -luokassa toiseksi.

Jesper keräsi alkuerien toiseksi parhaimmat pisteet ja pääsi starttaamaan finaaliin eturivin ruudusta 2. Jesper otti hyvän lähdön ja ajoi toisena ruutulipulle saakka, Eemil Piiran viedessä voiton 250cc -crosskartilla.

– Olen tyytyväinen tähän päivään, piikki toimi hyvin ja parempaan ei ajamalla pystynyt, toteaa Jesper.

Onnistumisen myötä Jesper nousi 125/250cc -luokan SM-pisteissä kolmanneksi.

Xtrem Junior -luokassa Jesper ajoi tasaisen hyvin ja oli alkuerien kuudenneksi nopein. Tämä takasi paikan semifinaaleissa. Semifinaaleihin rataa oli kasteltu todella paljon. Näkyvyys oli aika ajoin heikko.

– Rapaa tuli niin paljon, että oli pakko mennä välillä jarrulle ja siinä meni mahdollisuudet finaalipaikkaan.

Jesper oli Xtrem Junior -luokan kahdeksas. SM-pisteissä sijoitus on kahden osakilpailun jälkeen viides.

– Kokonaisuudessaan viikonloppu oli hyvä ja tekniikkamurheiltakin vältyttiin. Hyvä, kun sai ajaa paljon. Tuli ajettua kolmella eri rataprofiililla. Sunnuntaina ajettu rataprofiili oli paras, Jesper sanoo.

Pikkusisko Minea ajoi crosskartien 85cc -luokassa. Minealla oli taas todella hyvä vauhti päällä koko kilpailun ajan. Minea keräsi alkueristä hyvät SM-pisteet ja pääsi semifinaaleihin.

– 85cc -luokka on tosi kovatasoinen ja se on osallistujamäärältään sarjan suurin luokka. Semifinaalissa olin kolmas ja harmillisesti se ei riittänyt finaalipaikkaan, kertoo Minea.

Minean kokonaissijoitus kilpailussa oli seitsemäs ja SM-pisteissä Oulun jälkeen sijoitus on kuudes.

– Nyt lomaillaan ja käydään Matilda Viitanen Racing:n kanssa treenaamassa crosskarteilla. Ehkä käyn yhden kansallisen kilpailun ajamassa ennen seuraavaa SM-sarjan kilpailua, Minea suunnittelee.

Rallicross SM -sarja jatkuu 29.-30. heinäkuuta Kouvolan Tykkimäellä.

KAIKKI TULOKSET

Teksti: Rantanen RX -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close