Rajala SuperCarien kolmas Oulussa – ongelmarypäs ei lannistanut porilaistaituria

Rallicrossin SM-sarjassa neljän luokan mitalisijoja tavoittelevalla Joni-Pekka Rajalalla oli taivallettavanaan kivinen tie kuninkuusluokka SuperCarien palkintokorokkeelle sarjan toisessa osakilpailussa Oulussa. Porilaisen vastoinkäymiset alkoivat jo ennen varsinaisen kilpailun alkua SRC-luokan vapaissa harjoituksissa. 

– Fordin moottori antautui männän helman murruttua. Vikaa ei varikolla pystynyt korjaamaan, joten siltä osin oli tällä kertaa heitettävä pyyhe kehään, Rajala harmitteli.

Porilaisässän karikkoinen taival jatkui autokrossi-luokassa. Kolmannessa alkuerässä Rajala oli vähällä kaataa autonsa leveäksi lipsahtaneen ajolinjan seurauksena. Se oli kuitenkin liikaa auton vaihdelaatikolle. Huollon kiireisen urakoinnin ansiosta Rajala oli taas mukana luokan semifinaalissa ja ajoi ykköseksi. Luokan finaalissa porilainen nousi kolmanneksi, mutta putosi pyörähdyksen seurauksena finaalin viidenneksi.

– Auton rysähtäessä takaisin pyörilleen kolmos- ja nelosvaihteen siirtäjän prikka meni poikki. Välillä iskee näitä tekniikkamurheita, kertoi Crosskart Xtrem-luokassakin kytkinmurheiden kanssa kamppaillut ja lopulta luokassa neljänneksi ajanut Rajala rauhalliseen tapaansa.

SuperCar-luokassa osakilpailuvoittajaksi ajoi Mikko Ikonen. Crosskart Xtremen ykkönen oli Riku Huuhka, autokrossissa kiireisin oli Toni Niemi ja SRC-luokassa voittoon ajoi Ville Mikkonen.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Kouvolassa 29.-30. heinäkuuta. Sitä ennen Joni-Pekka Rajalan suunnitelmissa on ajaa muutama rallicrosskilpailu Ruotsissa.

KAIKKI TULOKSET

Teksti: Tiedotus / RajalaRX
Kuva: RPF Media / Jari Nurminen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close