Jesper Rantaselle voitto piikkiluokassa

Rallicrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin viikonloppuna Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa. Jesper Rantanen ajoi 125/250cc -luokassa voittoon.

Jesper keräsi piikkiluokassa alkuerien kolmanneksi parhaimmat pisteet.

– Alkuerässä kytkin hajosi ja tuli vilppilähtö, muuten piikki toimi hyvin koko päivän, Jesper kommentoi.

Semifinaalissa Jesper ajoi toisena maaliin ja sai finaaliin lähtöpaikaksi kolmosruudun. Finaalissa Jesper otti todella hyvän lähdön toisesta rivistä ja ampaisi heti kärkeen. Jesper ajoi kärjessä koko finaalin ajan ja tuloksena selkeä luokkavoitto. Toisena maaliin kaasutteli Viron Armin Raak ja kolmantena Pauli Turpeinen.

– Olen tosi tyytyväinen tähän suoritukseen. Sateen liukastaessa radan alkoi ajokin sujumaan paremmin, Jesper totesi tyytyväisenä.

Jesper Rantanen nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Tykkimäellä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Jesper on 125/250cc -luokan SM-pisteissä kolmannella sijalla ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Xtrem Junior -luokassa Jesperin päivä ei ollut onnistunut. Pari spinnausta, pientä kontaktia ja yhdessä alkuerässä toisen kilpailijan tuomitsematta jäänyt vilppilähtö vaikuttivat alkuerän aikoihin.

– Näin, että kaveri otti vilpin ja jäin lähtöruutuun odottamaan uusintaa. Vilppilähtöä ei tuomittu ja lähdin sitten vasta muiden perään.

Jesper karsiutui semifinaaleista ja putosi SM-pisteissä sijalle kahdeksan.

– Xtrem Junioriin on ennen Kouvolaa vaihdettu uusi moottori ja siinä on vielä säätämistä, ennen kuin se on parhaimmillaan. Oma ajokaan ei ollut Kouvolassa ihan parasta tässä luokassa. Konseptia oli muutettu Kouvolaan ja se ei ollut mieleinen, Jesper kertoo.

85cc -luokassa ajavalla Minea Rantasella oli haastava päivä. Alkuerässä jarrujen kanssa ongelmia ja toisessa lähdössä kytkin hajosi, tästä syystä tuli vilppilähtö.

Minea Rantanen jäi harmittavan lähelle finaalipaikkaa Kouvolassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Crosskart saatiin kuntoon ja meno oli taas upean näköistä, Minea ajoi paikan semifinaaleihin. Semifinaaleissa rata oli sateen kastelema ja hyvin liukas. Pyörähdys kakkospaikalta ja finaalipaikka jäi haaveeksi. Kokonaistuloksissa Minea oli 11:s.

– Harmittaa, kun finaalipaikkaa ei tullut. Onneksi kuitenkin säilytin SM-pisteissä kuudennen sija, Minea toteaa.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 19.-20. elokuuta Nokialla.

Teksti: Rantanen RX -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close