Joni-Pekka Rajala ajoi SRC-luokan voittoon Kouvolassa

Joni-Pekka Rajala otti tiukan takaa-ajon päätteeksi SRC-luokan osakilpailuvoiton Kouvolassa ajetussa rallicrossin SM-sarjan kolmannessa osakilpailussa.

Neljässä kilpailuluokassa SM-pisteitä saalistava Rajala kävi ykköstilasta sateen ja kuran liukastamalla Tykkimäen radalla tiukkaa kamppailua sipoolaiskuljettaja Christian Jensenin kanssa. Kaksikon kädenvääntö päättyi lopulta ravan roiskuessa niukalla 0.5 sekunnin erolla porilaisen eduksi.

– Jokerilenkin taktikointi onnistui hyvin. Arvelin saavuttavani kärjessä ajavan Jensenin ja pääsinkin rinnalle ja ohi. Kaikissa luokissa alku näytti hyvältä ja kuiva keli sopi kalustolle hyvin. Sade kuitenkin muutti kaiken, radasta tuli tosi liukas ja teki jatkosta melkoisen haastavaa, kertoi osakilpailuvoiton lisäksi autokrossi-luokan alkuerissä tapahtuneesta tukivarren katkeamisesta huolimatta kolmanneksi yltänyt Rajala.

Porilaistaituri on tyytyväinen Kouvolan lopputulokseensa, vaikka lajin kuninkuusluokissa, Supercareissa ja Xtrem:ssä sijoitukset eivät riittäneetkään aivan finaalikamppailuihin saakka. 

– SRC:ssä ja autokrossissa tuli hyvä tulos, mutta Supercareissa autosta tuli liukkaalla radalla tosi haastava ajettava ja Xtrem-luokassa eteneminen kuraroiskeessa oli hankalaa tuulilasinpyyhkijän jumittaessa semifinaalikierroksilla. SM-pisteissä ollaan kuitenkin vielä hyvin kiinni ja kaksi osakilpailua on vielä ajamatta.

– Eipä tässä voi olla muuta kuin tyytyväinen poikienkin ajettua hienon ajon. Harrastajaluokka mineissä Kasper otti voiton omassa finaalissaan ja pikkuveli Robin oli neljäs. Xtrem Junioreissa Wiljami piti hyvää vauhtia kärjen tuntumassa koko ajan pikku virheen seurauksena tapahtuneesta rengasvalliin törmäyksestä huolimatta, tuumasi Rajala jälkikasvuaan kiitellen.   

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 19.-20. elokuuta Nokialla.

Teksti: Rajala RX -tiedotus
Kuva: Jari Nurminen / RPF Media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close