Rallicross SM jatkui Kouvolan Tykkimäellä – Mikael Uitto kasvatti voittoputkeaan Xtrem Junioreissa

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Kouvolassa, Tykkimäen moottoriradalla. Lauantaina jaettiin pisteitä rallicross-luokissa sekä crosskartin Xtrem-luokassa ja sunnuntaina oli vuorossa crosskartin junioriluokkien taistelut.

Xtrem Junioreissa kausi jatkoi tuttua kaavaa. Mikael Uitto piti muut takanaan ja paineli jo kauden kolmanteen voittoonsa. Uitto on saalistanut kolmesta osakilpailusta täydet 90 pistettä ja johtaa sarjaa jo 16 pisteen erolla ennen kahta viimestä kilpailua.

– Oli hyvä päivä, ajaminen onnistui satellakin. Finaalissa pääsin hyvin viivasta irti, niin ei se ollut kun ajaa vaan. Hyvä fiilis, Uitto kommentoi kisan jälkeen.

Tuttu kärkikolmikko Xtrem Junioreiden palkintokorokkeella. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Toiseksi ajoi kotiradallaan Lauri Halonen, joka sai finaalissa hienon startin nousten takarivistä mukaan voittotaisteluun. Palkintokorokkeen täydensi pistetaulukon toista sijaa pitävä Joonatan Ylilammi.

125/250cc -luokan voittoon ajoi vahvoilla esityksillään Jesper Rantanen, joka sai finaalissa erinomaisen ja pääsi karkaamaan muilta jo heti ensimmäisellä kierroksella. Kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa dominoinut Eemil Piira oli iskussa myös Tykkimäellä, mutta finaalin huono startti tiputti pisteykkösen tällä kertaa ulos voittotaistelusta.

Jesper Rantanen jätti muut taakseen piikki-luokan finaalilähdössä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Toiseksi Kouvolassa ajoi SM-sarjassa vieraillut ja nousujohteisen kisan ajanut Viron Armin Raag. Kolmannen sijan nappasi pistekakkosena oleva Pauli Turpeinen. Piikki-luokan kärkikolmikko on Kouvolan osakilpailun jälkeen ainoastaan kahdeksan pisteen sisällä toisistaan Rantasen kavennettua voitollaan eroa kärkeen.

85-kuutioisten luokassa nähtiin huima taistelu voitosta, kun sarjan kärkikaksikko Jere Huuhka ja Iivari Männistö ottivat toden teolla toisistaan mittaa.

Männistö oli alkuerissä nopein, mutta finaalissa Huuhka tykitti heti startista kärkeen. Vaikka Männistö antoi tiukkaa painetta kierrosten edetessä, ei Huuhka sortunut virheisiin ja pääsi tuulettamaan jo kauden toista voittoaan. Luokassa kolmanneksi ajoi Topias Honkala, joka nousi tuloksen ansiosta pistetaulukossa niin ikään kolmanneksi.

Jere Huuhka kasvatti pistejohtoaan 85-kuutioisissa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Mini-luokan kuljettajia oli jälleen hieno määrä Kouvolassa viivalla. Alex LöfvikEino RaappanaElias KivimäkiJessica LehtiniemiJoel KauriinojaKasper RajalaNoel PalojärviOscar LöfvikPeetu ValkonenRobin RajalaSusanna NummelaViljami Salvas ja Väinö Piuhola esittelivät ajotaitojaan Tykkimäen legendaarisella radalla. Näiden 6-11-vuotiaiden junioreiden nimiä kannattaa painaa mieleen!

Mini-luokan kuljettajat Kouvolan Tykkimäellä. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 19.-20. elokuuta, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan sarjan uudella radalla, Nokialla.

KOUVOLAN TULOKSET
PISTETILANTEET

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close