Joni-Pekka Rajala SuperCarien ykkönen Nokialla – Eetu Virkkunen taisteli avausvoittoon Xtrem-luokassa

Rallicrossin SM-kauden neljäs ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Nokialla, jossa sarja vieraili nyt ensimmäistä kertaa. Lauantaina oli ohjelmassa luokat V1600 RC, 125/250cc, 85cc ja Mini. Sunnuntaina viikonlopun huipensi Supercar-, Xtrem-, SRC-, Autokrossi- ja Xtrem Junior -luokkien pistetaistelut.

Rallicrossin lajilegenda Joni-Pekka Rajala ajoi viikonloppuna itsensä jälleen historiankirjoihin starttaamalla yhdessä osakilpailussa peräti viiteen eri luokkaan. SuperCar-luokasta irtosi komeasti voitto, SRC-luokasta kakkossija, Xtrem- ja Autokrossi -luokista finaalipaikat ja V1600-luokassakin ”Jonttu” selviytyi lauantaina semifinaaleihin. SuperCar-luokan voitto nosti Rajalan tiukasti kiinni mitalitaisteluun.

– Miragella voitto, hyvä fiilis jäi. Autoja toki oli vähän, mutta voitto on voitto ja hyvät pisteet meille. Joensuussa sitten taistellaan mitalista, Rajala kommentoi finaalin jälkeen.

Kuninkuusluokan kärkikaksikkoa ei viivalla tällä kertaa nähty. Mikko Ikonen osallistui Saksan EM-rallicrossiin ja Mika Liimataisella ei olisi osallistuessaan ollut enää mahdollisuutta kasvattaa pistepottia ennen Joensuun osakilpailua.

Nokialla SuperCarien toiseksi ajoi Ari-Pekka Niemi ja kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet saalisti Antti Väre.

SuperCar-luokan kärkikolmikko Nokialla. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Crosskartien kuninkuusluokassa saatiin uusi SM-voittaja, kun Eetu Virkkunen taisteli finaalilähdössä itsensä sarjaa johtavan Riku Huuhkan ohi ykköseksi. Virkkunen nousi samalla pistetaulukossa kakkoseksi.

– Ensimmäinen voitto SM:ssä pistää kyllä suupielet ylös. Finaali oli tiukka ja päästiin heti kakkosena ekalle kierrokselle. Sitten Riku (Huuhka) teki pienen ajovirheen ja päästiin sisältä kuittaamaan ohi. Sen jälkeen annoin mennä niin kovaa, mitä vehkeestä vaan lähtee. Alkukausi on ollut vähän mollivoittoinen, mutta nyt ollaan taas mitalijahdissa. Tämä oli tärkeä kisa, Virkkunen totesi tyytyväisenä.

Kaksi edellistä osakilpailua voittaneen Huuhkan pistejohto on päätöskilpailuun lähdettäessä tukeva, vaikka nuorukainen taipuikin tänään palkintokorokkeen ulkopuolelle. Luokassa kakkoseksi ajoi Henri Mannismäki ja kolmas oli Antti Harju.

Eetu Virkkunen onnistui Nokialla. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Ville Mikkonen jatkoi SRC-luokassa vahvoja esityksiä ajamalla huiman taistelun päätteeksi kauden toiseen voittoonsa. Rajala taipui alle puolen sekunnin erolla toiseksi ja kolmanneksi ajoi Petro Koski.

Mikkosen ja toisena olevan Rajalan ero on ennen viimeistä kilpailua ainoastaan viisi pistettä, joten Joensuussa on odotettavissa hurja taistelu luokan Suomen mestaruudesta.

Ville Mikkonen on ollut erinomaisessa iskussa tällä kaudella. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Autokrossi-luokassa vasta 14-vuotias Joni Turpeinen täräytti melkoisen suorituksen ajamalla ensimmäisen voittonsa kovassa porukassa. Turpeinen jätti Nokian radalla sarjan pistejohtaja Aatu Matikaisen taakseen ja nosti samalla itsensä tiukasti mukaan luokan mestaruustaisteluun. Luokassa kolmas oli etuvetoisella ajava Anton Seppä.

Joni Turpeinen jätti muut taakseen Autokrossi-luokassa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Crosskartien Xtrem Junioreissa Mikael Uitto jatkoi jo neljän osakilpailun mittaista voittoputkeaan ja lähtee täyden pistepotin turvin Ylämyllyn radalle kauden päätöskilpailuun. Kärkikolmikon täydensi tuttuun tapaan sarjassa toisena oleva Joonatan Ylilammi ja kolmatta sijaa hallussaan pitävä Lauri Halonen.

Mikael Uiton voittoputki kasvoi Xtrem Junioreissa. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Rallicrossin SM-kausi huipentuu 9.-10. syyskuuta Joensuun Ylämyllyllä ajettavaan sarjan päätösosakilpailuun.

KAIKKI TULOKSET

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close