Mikael Uitto saalisti toisen peräkkäisen mestaruuteensa Pohjoismaisessa RallyX-sarjassa

Kauhajokelainen Mikael Uitto ajoi viikonloppuna crosskartien junioriluokan mestariksi rallicrossin Pohjoismaisessa RallyX-sarjassa. Mestaruus on Uitolle jo toinen peräkkäinen.

Ennen Norjassa ajettua toiseksi viimeistä kisaviikonloppua Uitto oli luokassa vasta kolmantena Joonatan Ylilammin ja Lauri Halosen perässä, mutta Norjasta napattu ykkössija nosti nuorukaisen erinomaisiin asemiin.

– Norjan Grenlandissa ajetusta kisasta sain hyvän itseluottamuksen ja tiesin, että kokonaiskisan voittaminen on vielä mahdollista, Uitto kertoi.

Finaaliviikonloppu ajettiin Ruotsin Höljesissä, rata oli Uitolle jo entuudestaan tuttu. Autoon ei ollut Norjan kisan jälkeen tarvetta tehdä muutoksia ja luotto omaan vauhtiin näkyi jo alkuerissä, joista irtosi korkeimmat pisteet. Sama meno jatkui myös semifinaalissa, josta Uitto nappasi paalupaikan, ja finaali olikin suvereenia hallintaa lähdöstä maaliin saakka.

– Kaudesta jäi hyvä maku. Tämä toinen mestaruus tuntuu paremmalta, koska voitosta joutui taistelemaan viimeiseen saakka. Kouvolassa ajetut osakilpailut epäonnistuivat, joten Norjan ja Ruotsin osakilpailut vaativat täydellistä suorittamista joka lähdössä. Onnistunut finaalilähtö varmisti lopulta mestaruuden, Uitto kommentoi kisan jälkeen tyytyväisenä.

Myös Höljesin paikallinen kisakuuluttaja intoutui hehkuttamaan nuoren suomalaiskuskin tyylinäytettä ja historiallista tuplamestaruutta, jota on hyvin vaikea saavuttaa kyseisessä sarjassa.

Seuraavaksi Uitto lähtee jahtaamaan Xtrem Junior -luokan Suomen mestaruutta, kun SM-kauden päätöskilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Joensuussa. Uitto starttaa SM-finaaliin 12 pisteen johtoasemasta voitettuaan kaikki neljä ensimmäistä osakilpailua.

Teksti ja kuvat: Mikael Uiton tiedotus / Linda Klemola

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close