Joni-Pekka Rajalan tähtäimessä kymmenes rallicrossmestaruus

Joni-Pekka Rajala lähtee tavoittelemaan jo kymmenettä rallicrossin Suomen mestaruuttaan vain viiden pisteen erolla SRC-luokan kärkipaikalla ajavaan Ville Mikkoseen, kun SM-sarja huipentuu viikonloppuna Joensuussa.

Sarjan kaikissa neljässä luokassa kauden aikana mestaruuspisteitä urakoinut porilainen on tiukasti kiinni myös SuperCar- ja Crosskart Xtrem -kuninkuusluokkien mitalikamppailuissa.

– SRC:ssä toki kaikki sijojen yhdestä viiteen välillä on vielä mahdollista. SuperCareissa kärkikaksikko Mikko Ikonen ja Mika Liimatainen ovat kyllä jo karanneet, mutta mitalisijasta lähdetään vielä ajamaan täysillä ja omalle ajotyylilleni Joensuun nopean radan profiili sopii hyvin, viidesti SRC-luokassa ja kahdesti SuperCarien ja autokrossi-luokan Suomen mestariksi ajanut Rajala lupaa.

Xtrem-luokan mestaruuskamppailuun lähdetään vakuuttavaa jälkeä luokassa tehneen Riku Huuhkan johdolla. Hyvinkääläinen starttaa viimeiseen osakilpailuun 15 pisteen johtoasemassa, mutta Rajala hengittää kakkosena olevan Eetu Virkkusen niskaan vain kuuden pisteen päässä. Ilmaiseksi ei luokan pisteitä kuitenkaan irtoa, sillä mitalisijoille on vielä kärkkymässä muutaman pisteen sisällä kahdeksan kuljettajaa.

– Jokaisessa luokassa tullaan varmasti käymään kovaa kisaa viimeisistä pisteistä ja tilanne voi vielä elää. Jokainen viimeisen osakilpailun lisäpiste on tärkeä, sillä kuskien tähän mennessä heikoimmat osakilpailupisteet on jo pudotettu pois lopputuloksista, Rajala arvioi.

Teksti: Rajala RX -tiedotus
Kuva: Jari Nurminen / RPF Media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close