Rallicrossin SM-finaali ajetaan Joensuussa, Toni Lähteenmäki mukana mitalitaistelussa

Rallicrossin SM-sarjan kauden viides ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ylämyllyn moottoriradalla Joensuussa.

Rallicrossin SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Nokialla rallicross-uransa ensimmäisen palkintosijoituksen napannut Toni Lähteenmäki lähtee kauden viimeiseen SM-osakilpailuun V1600-luokan pisteiden neljänneltä sijalta. Akaan Moottorimiehiä edustavalla Lähteenmäellä on eroa luokan kärkikaksikkoon parikymmentä pistettä, mutta SM-pronssi on maltillisemman eron iskuetäisyydellä.

– Teoriassa mahdollisuudet on vaikka mestaruuteen asti, mutta tottakai se vaatisi jo sitten tosi paljon muiden epäonnea. Pronssimitaliin on eroa se 11 pistettä, joten siihen on jonkinlainen mahdollisuus vielä olemassa. Lähdetään Joensuuhun tekemään oma hyvä suoritus ja katsotaan mitä muut tekee. Koko ajan on kautta menty nousujohteisesti, Nokialla toiseksi sijoittunut Lähteenmäki korosti finaalin alla.

Lähteenmäki ei ole Ylämyllyn radalla aiemmin kilpaillut ja sen takia akaalainen piipahtikin ”susirajalla” pari viikkoa sitten. Lähteenmäen mukaan kyseessä ei ollut mikään varsinainen testipäivä, vaan enemmänkin reissun tarkoituksena oli saada tuntumaa entuudestaan vieraaseen rataan ja näin ollen helpottaa tulevaa urakkaa varsinaisena kilpailuviikonloppuna.

– Ajettiin Akaalta Joensuuhun ja siellä sitten viisi viiden kierroksen settiä. Sellainen 14 tunnin päiväretki. Kyseessä on hieman nopeampi rata kuin oli esimerkiksi Nokialla, mikä ei välttämättä täysin sovi meidän autolle. Uskon kuitenkin, että ollaan vähintään finaalivauhdissa, Lähteenmäki ennakoi.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu V1600-luokan osalta ajetaan Ylämyllyn radalla lauantaina.

Teksti: Jari Hotti / Racing Team Lähteenmäen tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close