Liimatainen ajoi SuperCarien Suomen mestariksi – Huuhkalle Xtrem-luokan SM-kultaa

Rallicrossin SM-kauden 2023 ensimmäiset Suomen mestarit ratkottiin lauantaina Joensuussa, kun kauden päätösviikonlopun avauspäivä ajettiin Ylämyllyn moottoriradalla.

SuperCar-luokassa päivä oli Mika Liimataisen juhlaa. Mies jätti muut taakseen heti alkuerissä ja varmisti Suomen mestaruutensa jo ennen semifinaaleja. Vielä mestaruuden ratkettuakin Liimatainen jatkoi huimaa tykitystä ja nappasi kauden toisen voittonsa näytöstyyliin.

– Kyllähän tämä on kuninkuusluokka kuitenkin ja mestaruutta nyt jo kolmatta vuotta koitettiin. Ei nämä voitot helpolla tule, vaikka Mikko (Ikonen) jäikin pois tästä kilpailusta. Kausi nyt oli vähän erilainen, toivottavasti tästä opitaan ja tehdään jatkossa asioita yhdessä lajin parasta ajatellen, tuore Suomen mestari kommentoi.

SM-hopealle ajoi Joni-Pekka Rajala, jolle SM-mitali on jo upean autourheilu-uran 64:s. SM-pronssi meni päätöskilpailusta vetäytyneelle Mikko Ikoselle.

Huuhka crosskartien kuninkuusluokan ykkönen

Crosskart Xtrem-luokka käynnistyi Joensuussa dramaattisesti, kun sarjan kärkipaikalta päätöskisaan startannut Riku Huuhka ajoi hurjan näköisesti radalta ulos heti ensimmäisessä alkuerässä. Rajusta volttisarjasta huolimatta Huuhkan auto saatiin kuntoon jo heti toiseen alkuerään, jonka jälkeen nuorukainen oli pysäyttämätön. Kauden kolmas voitto ja Suomen mestaruus irtosivat lopulta ylivoimaisen esityksen päätteeksi.

– Kyllä maistuu! Tavoite tälle kaudelle oli, että mestaruus otetaan ja niin se otettiin. Xtrem on kyllä todella kova luokka. En tiedä onko mikään luokka näin tasainen, koko ajan saa ajaa ihan täysiä, Huuhka kommentoi mestaruuden ratkettua.

Luokassa SM-hopeaa saalisti Eetu Virkkunen ja pronssille nousi hienon taistelun päätteeksi Marko Vainikka.

Erityismaininta kuninkuusluokan ensikertalaiselle, Joonatan Ylilammille, joka ajoi heti debyyttikisassaan toiseksi. Sunnuntaina Ylilammi palaa Xtrem Junior -kilpurin rattiin taistelemaan luokan SM-mitaleista.

Mikkonen kirkasti SRC-luokan mitalinsa

Kahdella edelliskaudella hopeaa kaulaansa ripustanut Ville Mikkonen sai vihdoin metsästämänsä Suomen mestaruuden SRC-luokassa. Mikkonen sai päätöskisassa pidettyä lajilegenda Rajalan takanaan ja pääsi juhlimaan rallicross-uransa ensimmäistä SM-kultaa vahvan kauden päätteeksi.

Rajala nappasi hopeaa ja SM-pronssille ajoi Joonas Juupajärvi.

Pienet marginaalit Autokrossi-luokassa

Autokrossi-luokan mitalikamppailusta ei draamaa puuttunut ja mestaruuden ratkeamista saatiin jännittää aina finaalistartin ruutulipulle asti. Luokassa mestaruuden vei nimiinsä lopulta ainoastaan yhden pisteen erolla Aatu Matikainen ennen debyyttikauttaan ajanutta Joni Turpeista. SM-pronssia saalisti Liimatainen, joka jäi vain kahden pisteen päähän mestarista.

Joensuussa Autokrossin luokkavoittoon ajoi ”Jonttu” Rajala.

Sepälle historiallinen Suomen mestaruus

V1600-luokka sai täksi kaudeksi ansaitsemansa SM-arvon ja luokan historian ensimmäistä rallicrossin Suomen mestaruutta pääsi tänään juhlimaan upea kauden päätteeksi Anton Seppä. SM-hopealle ajoi Elias Kalliokoski ja pronssia otti Riku Huuhka.

Rallicrossin SM-kausi paketoidaan sunnuntaina, kun Ylämyllyn radalla taistellaan crosskartin junioriluokkien Suomen mestaruuksista. Kilpailu käynnistyy alkuerillä klo 10.

Kaikki tulokset ja pistetilanteet

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close