Lauri Halosen crosskart-kausi päättyi SM-pronssiin

Rallicrossin SM-sarjan päätöskilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuussa Ylämyllyn radalla. Lauri Halonen ajoi SM-sarjan Xtrem Junior -luokassa pronssille, kuten ajoi myös viikkoa aiemmin päättyneessä kansainvälisessä RallyX-sarjassa.

Halonen oli Ylämyllyn perinteisellä rallicrossradalla koko päivän tasaisen varma, ja ajoi finaalissa kolmanneksi.

Joensuussa Xtrem Junior -luokka ajoi koko kilpailunsa sunnuntaina, kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali ajettiin tiiviiseen tahtiin eikä remonttiaikaa juuri ollut.

Halonen selvitti alkuerät kolhuitta, pääsi lähtemään semifinaaliin eturivistä ja nappasi voitolla paikan finaalin eturiviin. Päivän viimeinen startti onnistui, Halonen ampaisi toiseksi Suomen mestaruuden jo varmistaneen Mikael Uiton perään, takana hiillosti toinen tuttu kilpakumppani Joonatan Ylilammi, joka onnistui ohituksessa kolmannella kierroksella. Maaliin tultiin mitalijärjestyksessä, Uitto, Ylilammi ja Halonen.

– Alkuerät menivät ihan hyvin, olin jokaisessa toiseksi nopein ja pääsin semifinaalin eturiviin. Semifinaalissa tuli pari virhettä ja Aleksi Suono hiillosti takana. Finaalissa sain tosi hyvän lähdön ja pääsin toiseksi, ajoin Uiton takana. Ylilammilla oli autossa pidempi välitys kuin mulla, se meni suorilla vähän kovempaa. Mentiin rinta rinnan yhteen mutkaan, mä menin leveäksi. Kun joutuu ulkopuolelle on aina häviäjä, ja tällä kertaa se olin minä, Halonen kertasi.

Halonen urakoi kauden aikana yhteensä kolmetoista kilpailua niin kotimaassa kuin lähes jokaisessa Pohjoismaassa. RallyX-sarjassa ajettiin kahdeksan osakilpailua ja SM-sarjassa viisi. Halonen oli jokaisessa SM-osakilpailussa palkintokorokkeella, voitto kiersi kouvolalaista, mutta Ahvenistolla ja Kouvolassa Halonen oli toinen.

– Kausi on ollut vaihteleva, on ollut huonoja ja hyviä päiviä. Jos pienet virheet saisi pois, niin siitä olisi tullut hyvä. Paljon kiitoksia kaudesta kaikille tukijoille, perheelle, tiimille ja kilpakumppaneille. Mahtava määrä hienoja muistoja on taas tarttunut mukaan. Nyt siirretään ajatukset ralliin, Halonen toteaa.

Ydrefalk-crosskart huolletaan, laitetaan talviteloille ja tallista ajetaan ulos V1600-luokan Ford Fiesta, syksyn aikana Halonen siirtyy rallipoluille.

KAIKKI TULOKSET JA PISTEET

Teksti: Toni Lönnroos / Lauri Halosen viestintä
Kuva: Jari Nurminen / RPF Media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close