Iivari Männistö ajoi 85-kuutioisten Suomen juniorimestariksi

Rallicrossin SM-sarja kaudella 2023 on ajettu. Päätöskilpailussa Joensuussa Iivari Männistö varmisti jännittävien vaiheiden jälkeen crosskartien 85cc -luokan Suomen juniorimestaruuden. Myös Iida-Maria Männistö ajoi hyvän loppukauden.

Joensuun Ylämyllyn moottoriradalla ajettiin sunnuntaina crosskartin junioriluokkien kilpailut. 85-kuutiosten luokkaa koko kauden ja myös Joensuun kilpailua hallinnut Iivari Männistö sai finaalissa mustan lipun, eli hylkäyksen. Keskustelut kilpailunjohdon kanssa johtivat liputuksen perumiseen. Oikeus voitti ja mestaruus meni oikeaan osoitteeseen.

– Finaalissa oli kilpailutilanne ensimmäisessä mutkassa Iivarin ja Jere Huuhkan kesken. Osumasta tuomittiin Iivarille musta lippu ja hän sääntöjä noudattaen ajoi varikolle. Katsoimme kilpailunjohdon kanssa sisäkamerakuvaa ja he tosiaan peruivat tuomion, kertoi Iivarin isä Paavo-Petteri Männistö.

– Hyvältä se mestaruus tuntuu. Vähän oli tiukkaa finaalissa, mutta onneksi kaikki kääntyi hyväksi. Jere Huuhkan kanssa paiskasimme kättä päälle kavereina kisan jälkeen, 9-vuotias Iivari kertoi kilpailun jälkeen.

Jere Huuhka ajoi SM-hopeaa kahdeksan pistettä Männistölle jääneenä.

Iida-Maria Männistö viides luokassaan

Crosskartien 125/250-kuutoisten luokassa kisaava Iida-Maria Männistö petrasi suorituksia kauden edetessä. Loppupisteissä hän oli viides.

– Iida-Maria nosti tasoaan alkukauden vaikeuksien jälkeen. Kävimme testaamassa ennen Joensuun kilpailua juuri sillä radalla ja siitäkin oli selvästi apua. Odotamme mielenkiinnolla ”Iitun” ensi kauden suorituksia, Paavo-Petteri Männistö totesi tyttärensä ajoista.

KAIKKI PISTEET JA TULOKSET

Teksti: Vesa Rauhala
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close