Jesper Rantaselle crosskartien piikkiluokan SM-pronssia

Rallicrossin SM-sarjan viimeinen kilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuussa Ylämyllyn radalla. Jesper Rantanen ajoi 125/250cc -luokassa SM-pronssia. Debyyttikaudellaan Xtrem Junior -luokassa Jesper ylsi SM-pisteissä sijalle viisi.

Jesperiltä nähtiin taas tasaisen varmaa suorittamista. Jesper keräsi Ylämyllyn radalla alkuerien toiseksi parhaimmat pisteet. Semifinaalin voitto toi finaaliin lähtöruudun kaksi.

– Ajoin neljä ensimmäistä kilpailua 125-kuutioisella crosskartilla. Tähän kilpailuun lainasin pikkusisko Minean 250-kuutioista crosskartia. Ja hyvin sekin sopi käteen, Jesper sanoi.

Finaalissa Jesper taisteli sijoista 2-3 Eemil Piiran kiihdyttäessä jo lähtösuoralla kärkeen. Jesper ajoi ruutulipulle toisena.

– Harmittavan lähelle jäi SM-hopea. Mutta onhan tämäkin hyvä saavutus. Tähän luokkaan en enää ensi vuonna osallistu, vaikka iän puolesta se olisi vielä mahdollista. Kaksi kautta ja kaksi mitalia on hyvä saavutus. Ensi vuonna on tarkoitus ajaa Xtrem Junior- ja V1600-luokissa.

Xtrem Junior luokassa Jesper ajoi tasaisen varmasti A-finaaliin ja siellä sijoitus oli viides.

– Junnua on kehitetty tämä vuosi ja vieläkin työ on vähän kesken. Oma ajokin on kehittynyt kauden aikana. Xtrem Junior -luokan kärkinelikko oli luokan ”vanhoja” konkareita, joten tulokseen voin olla ihan tyytyväinen, Jesper totesi.

Minea Rantanen ajoi viimeisen kilpailunsa 85cc -luokassa

Jesperin pikkusisko Minea ajoi toista kauttaan crosskartien 85cc -luokassa. Luokka oli osallistujamäärältään koko sarjan suurin.

Minean vauhti oli koko kauden todella hyvää ja kärkipaikoista käytiin kovaa taistelua.

– Alkukausi oli hyvä ja olin SJM-pisteissä sijalla 6-7. Nokialla kanssakilpailijan päälle ajon vuoksi tullut keskeytys söi pisteitä, Minea kertoo.

Ylämyllyn radalla kahdessa alkuerässä oli haasteita.

– Jäin kolmanneksi, en päässyt ohi ja kello ei tykännyt.

Kolmannessa alkuerässä Minea pääsi heti karkaamaan muilta ja kellotti nopean ajan. SM-kauden viides semifinaalipaikka oli hienolla ajolla varmistettu.

– Semeissä olin neljäs ja finaalipaikkaa ei tullut. Harmittaa, kun sarjasijoitus putosi, olin kymmenes.

Minean tavoitteena oli päästä pisteissä kuuden parhaan joukkoon omassa luokassa. Tavoite ei toteutunut ja ensi kauteen lähdetään entistä nälkäisempänä hakemaan parempaa sijoitusta.

Tämä oli Minean viimeinen kausi 85cc -luokassa. Ensi vuonna Minea nähdään radalla 125/250cc -luokassa.

KAIKKI PISTEET JA TULOKSET

Teksti: Rantanen RX -tiedotus
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close