Jere Kalliokoski tavoittelee finaalipaikkaa RallyX Nordicin Oulun osakilpailussa

Suureen suosioon noussut kansainvälinen rallicross-sarja RallyX Nordic vierailee Suomessa, maailman tähtiä mukaan keräävä kiertue esiintyy tällä kertaa Oulussa.

OuluZonen radalla ajetaan sarjan viides ja kuudes osakilpailu tulevana viikonloppuna 5.-6. kesäkuuta. Jere Kalliokoski osallistui sarjaan kaudella 2019, lopputuloksena oli pronssia, joten tavoite Oulun kilpailussa on kova, pääsy finaaliin ja kaiken onnistuessa jopa palkintokorokkeelle.

23-vuotias alahärmäläinen osallistuu kilpailuun oman tiimin, Kalliokoski Motorsportin 600-hevosvoimaisella Ford Fiesta Supercarilla. Kalliokoski aloitti rallicross-kauden SM-sarjan voitolla Honkajoella, nyt edessä on erilainen rata ja erilainen vastus. Valmistautuminen on tehty huolellisesti, tiimi on käynyt OuluZonessa ajamassa testipäivän, jonka anti pureksittiin ja auto säädettiin pääosin asfalttia sisältävälle radalle.

– OuluZonen rata on poikkeuksellinen Suomessa, siellä on kaikki mutkat asfalttia. Kauden avauksessa Honkajoella oli paljon enemmän nopeita soraosuuksia, joten Oulussa ajetaan eri setupilla, autoa vähän lasketaan ja alusta säädetään kovemmaksi, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

RallyX -sarjan Supercar-luokassa on mukana nimekkäitä kuljettajia. MM-sarjassa neljänneksi kivunnut Niclas Grönholm, kolminkertainen, hallitseva maailman mestari ja RallyX:n viime vuonna voittanut Johan Kristoffersson. Kalliokoski on kovassa seurassa, mutta myös häneltä löytyy kokemusta kirkkaista valoista. Härmäläinen tahkosi kaksi kautta EM-sarjaa, saalisti RallyX- sekä SM-sarjasta pronssia toissa kaudella, ja oli mukana myös MM-kauden päätöskilpailussa Etelä-Afrikassa.

– Luvassa on varmasti mielenkiintoiset kisat, hienoa päästä taas ajamaan maailman huippuja vastaan. Alkuerissä pitää onnistua, ei ole varaa sössiä. Niistä kun saa hyvän rytmin päälle niin luottamus kasvaa, sitä kautta haetaan koko tiimille hyvä fiilis ja onnistumisia, Kalliokoski ennakoi.

Teksti: Kalliokoski Motorsport -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close