Haapamäki nousi hurjan taistelun päätteeksi SM-pronssille – ”Upea päätös haastavalle kaudelle”

Sastamalan Autourheilijoita edustava Henri Haapamäki ajoi Rallicross SM-kauden päätösosakilpailussa Kaanaan moottoriradalla Supercar-luokan toiseksi ja nousi samalla debyyttikaudellaan luokan SM-pronssille. Ennen kauden viimeistä kisaa Haapamäki oli pisteissä luokan viidentenä ja mitalisija vaati jo muidenkin epäonnea.

Aamupäivän ensimmäisessä alkuerässä Haapamäki ajoi sijalle 3. Jere Kalliokosken ja Rasmus Tuomisen vanavedessä. Toisessa alkuerässä Haapamäki loisti ja ajoi hyvän jokeritaktiikan turvin lähdön voittoon, ja samalla koko erän ykkössijalle. Sama toistui myös kolmannessa alkuerässä, jonka myötä Haapamäki saalisti myös eniten SM-pisteitä SuperCar-luokan alkueristä.

Haapamäen pahimmat kilpakumppanit Mika Liimatainen ja Joni-Pekka Rajala kärsivät alkuerissä ongelmista, ja Rajala joutui jopa keskeyttämään kisan toisen alkuerän jälkeen.

– Pirusti jännittää jälleen kerran, vaikka tähän kisaan lähdettiin nautiskelemaan. Mutta niin vaan rallicross näytti taas luonteensa, kun kilpakumppaneilla oli ongelmia. Kaikki on siis edelleen auki ja viimeiseen asti taistellaan mitalista, Haapamäki kertoi alkuerien jälkeen.

Ensimmäisessä semifinaalissa eturivistä lähtenyt Haapamäki ei saanut aivan toivottua starttia ja joutui antamaan lähdössä periksi vierestä lähteneelle Rasmus Tuomiselle, joka piti sijoituksen varmasti loppuun saakka Haapamäen sijoittuessa erän toiseksi.

Finaalin toisesta rivistä lähteny Haapamäki latasi kaiken peliin lähdössä ja nousi Kalliokosken jälkeen toiseksi, eikä antanut takaa tuleville mahdollisuutta ohituksiin. Nousujohteinen kausi päättyi näin kahden keskeytyksen ja kahden kolmannen sijan jälkeen upeasti toiseen sijaan ja SM-pronssiin.

Suomen mestaruuden voitti Jere Kalliokoski, joka varmisti mestaruuden jo kauden edellisessä osakilpailussa. Mika Liimatainen selätti tekniset ongelmat ja ajoi SM-hopealle.

– Kyllä se vanha vitsi vaan piti taas paikkansa, että viimeiseen mieheen asti taistellaan, kun yksikin on pystyssä. Pahalta se näytti pitkään, mutta noustiin mukaan hyvillä kisoilla ja saatiin hieno päätös kaudelle. Tämä kisa oli ehdottomasti parasta antia tällä kaudella, kun pidettiin jopa Jere (Kalliokoski) takana alkuerissä, Haapamäki fiilisteli.

– Tämä oli hieno päätös ensimmäiselle kaudelle Supercar-luokassa, vaikka alkukauteen mahtuikin ongelmia ja huoltomiehet joutuivat ahkeroimaan käsittämättömän määrän tunteja tallilla, Haapamäki tunnelmoi kilpailun jälkeen.

Tulokset – Kaanaa

1. Jere Kalliokoski 29p
2. Henri Haapamäki 26p
3. Rasmus Tuominen 24p
4. Mika Liimatainen 21p
5. Jari Tuuri 16p

Lopullinen pistetilanne – Supercar

1. Jere Kalliokoski 119p
2. Mika Liimatainen 87p
3. Henri Haapamäki 81p
4. Joni-Pekka Rajala 79p
5. Jari Tuuri 71p

Teksti: Patrick Rupponen / Henri Haapamäki RX -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close