Rallicrossin SM-kausi käynnistyi runsaslukuisen yleisön edessä – Henri Haapamäelle uran ensimmäinen Supercar-luokan voitto!

Rallicrossin SM-kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin lauantaina Jalasjärvellä yli kaksituhatpäisen yleisön edessä. Tunnelma oli katsomossa loistava ja radalla nähtiin jännittäviä taisteluja kaikissa neljässä luokassa.

SM-sarjan kuninkuusluokassa, Supercareissa, voittoon ajoi Henri Haapamäki. Sastamalainen kirjautti alkuerissä vasta neljänneksi korkeimmat pisteet, mutta semifinaaliin ja finaaliin osui märällä kelillä nappisuoritukset.

– Starttia pelkäsin finaalissa, kun sitä ei olla treenattu sadekelillä tänä vuonna ensimmäistäkään lähtöä. Se onnistui, mutta sitten oli ekassa mutkassa ihan herran hallussa. Siinä jouduin jopa ajamaan vähän radan sivuun, että sain sieltä pitoa ja siitä tulikin mustavalkoinen lippu. Sen jälkeen sitten tultiin tarkasti ihan sisämutkia nuollen – on pitkä se viisi kierrosta tulla tuolla lailla rauhassa, Haapamäki naurahtaa.

Voitto oli Haapamäelle uran ensimmäinen Supercar-luokassa. Kaksi Suomen mestaruutta miehellä on tilillään, ne on tullut kausina 2018 ja 2019 SRC-luokassa.

– Se on tämä paljon puhuttu kuninkuusluokka, niin kyllä ääni on mennyt ja huudettu käheäksi. Ensimmäinen voitto Supercar-luokassa on aika kova homma, siellä on pikkusen nopeaa jätkää vierellä, tämä lämmittää mieltä, Haapamäki iloitsee.

Toiseksi Murtoharjun radalla ajoi Konneveden MK/UA:n Mika Liimatainen, joka jakaa Haapamäen kanssa SM-taulukon kärkipaikkaa 27 pisteellä. Finaalissa kolmas oli ennakkosuosikkina kisaan startannut hallitseva Suomen mestari AL-Härmän Jere Kalliokoski.

Olli Lahti ajoi voittoon SRC-luokassa

SRC-luokassa kovimmassa iskussa oli täksi kaudeksi kalustoa vaihtanut Nokian UA:n Olli Lahti, joka sai Toyotansa komeaan lentoon, kuten jo RallyX-osakilpailussa Kouvolassa. Lahti jätti pahimmat haastajat taakseen ensimmäisen alkuerän rengasrikkoa lukuunottamatta kaikissa muissa lähdöissä.

– Finaali oli jännittävä. Vesisade alkoi ja en ollut yhtään märän kelin lähtöä ottanut uudella autolla, mutta hyvin lähti viivasta liikkeelle ja sen jälkeen ei ollut mitään hätää. Lähdöt onnistuu Toyotalla paljon paremmin, ihan ei olla ihan päästy aiempina vuosina starteista kärkeen. Nyt kun päästään ajamaan vapaata baanaa, niin vauhti on hyvä, Lahti toteaa tyytyväisenä.

Luokan finaalilähdössä toiseksi korkeimmat pisteet saalisti Joroisten Moottorikerhon Ville Mikkonen ja kolmas oli Scuderia Palasia edustava Sami Nikunen. SM-pistetaulukossa toista sijaa Nikusen kanssa jakaa tänään finaalissa keskeyttämään joutunut Kokemäen UA:n Ari Salonen.

Jere Tikka dominoi Autokrossi-luokkaa kotikisassaan

Ennakkoon kovatasoisimpana pidetty Autokrossi-luokka osoitti jälleen sen, että kovaa saa mennä mikäli mielii taistella kärkisijoista. Jalasjärven Jere Tikalla kaikki kuitenkin natsasi kotiradalla. Tikka ajoi voittoihin jokaisessa lähdössä ja nappasi täydet sarjapisteet vakuuttavan esityksen päätteeksi.

– Kyllä maistuu, tämä oli meidän kotikisa ja tätä tultiin hakemaan. En aiemmin ääneen kehdannut sanoa, kun on niin kova taso tässä luokassa. Ensiksi ajettiin finaalissa Tuomaksen (Venäläinen) kanssa kilpaa ja sitten vielä Liimataisen Mikan kanssa. Hienoa kilvanajoa ja hieno päivä, ei muuta voi sanoa, Tikka iloitsee.

Finaalissa Tikka jätti taakseen kovan vastuksen antaneet Mika Liimataisen sekä liekehtivällä Datsunilla ajavan Tuomas Venäläisen. Pistetaulukossa Venäläinen on avauskisan jälkeen toisena ja Aatu Matikainen kolmantena.

V1600-luokka debytoi SM-sarjan yhteydessä

Rallicrossin SM-sarjassa nähdään tällä kaudella uutena luokkana V1600 RC, joka järjestetään ensimmäisenä vuotena cup-arvoisena. Luokassa kalusto on erittäin tasaväkinen ja se näkyi heti ensimmäisessä osakilpailussa.

Ykkössijan otti kotiyleisönsä edessä nuori Matias Lautamäki.

– Kyllä voitto hyvältä maistuu, sitä lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Päivä oli tosi vaikea, yhtäkään erää ei ollut, että olisin saanut auton kunnolla viivasta irti. Finaalissa oli kuitenkin ihan ok startti ja pääsin ulkoa kiertämään ohi. Sitten olikin latu auki ja ei muuta kun karkuun vaan, Lautamäki kommentoi avauskisan tapahtumia.

Finaalissa Lautamäen jälkeen toiselle sijalle ajoi Jussi Järvinen ja kolmanneksi Joensuun UA:n Simo Tuunanen.

Rallicross SM -kausi jatkuu kaksipäiväisellä kilpailulla 30.-31. heinäkuuta Joensuussa, jossa nähdään mukana myös Crosskart SM -sarja.

Pistetilanteet 1/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar
1. Henri Haapamäki 27p
2. Mika Liimatainen 27p
3. Jere Kalliokoski 24p
4. Antti Suutarinen 20p
5. Ari-Pekka Niemi 17p

SRC
1. Olli Lahti 30p
2. Sami Nikunen 22p
3. Ari Salonen 22p
4. Christian Jensen 21p
5. Ville Mikkonen 16p

Autokrossi
1. Jere Tikka 30p
2. Tuomas Venäläinen 25p
3. Aatu Matikainen 23p
4. Tero Tukiainen 19p
5. Ville Saari 16p

V1600 RC (cup)

1. Matias Lautamäki 29p
2. Simo Tuunanen 26p
3. Jesse Lammi 22p
4. Petri Salo 17p
5. Ville Tuominen 16p

Kaikki tulokset ja pistetilanteet
Livelähetys uusintana

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close