Henri Haapamäki taisteli kolmanneksi Oulussa – ”Pakko on olla tyytyväinen”

Viisiosaisen Rallicross SM -sarjan kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Oulussa OuluZonen radalla. Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki ajoi tasaisen kisapäivän päätteeksi SuperCar-luokan kolmanneksi. 

Kauden avausosakilpailun voittanut ja toisessa osakilpailussa tekniikkaongelmista kärsinyt Haapamäki lähti tavoittelemaan jälleen kärkisijoituksia Oulun vauhdikkaalla radalta. Aamun kolmessa alkuerässä Haapamäki ajoi sijat 2., 3. ja 4. ja keräsi alkueristä kolmanneksi korkeimmat pisteet Jere Kalliokosken ja Mika Liimataisen jälkeen. 

– Ihan tyytyväinen olen alkueriin, ihan ei vaan kynnet riitä Kalliokosken ja Liimataisen vauhtiin. Lähdöissä kun pääsisi haastamaan paremmin, niin kaikki olisi mahdollista. Ratakierroksilla eroa tulee väkisin liikaa, Haapamäki kertoi alkuerien jälkeen. 

Ensimmäisessä semifinaalissa ajanut Haapamäki sai lähtöpaikan eturivistä Kalliokosken vierestä. Loistavan lähtökiihdytyksen saanut Kalliokoski ei antanut startissa Haapamäelle periksi hyvistä ohitusyityksistä huolimatta. Kalliokoski piti komennon semifinaalissa lopulta lähdöstä maaliin ja Haapamäki tyytyi varmistamaan kakkospaikan. 

– Ihan ok startti ja vähän aikaa saatiin pyristeltyä Jeren kyydissä, mutta pikkuhiljaa ero vain kasvoi ja aloin sitten jo säästelemään renkaita, Haapamäki kertasi. 

Finaali noudatteli hyvin pitkälti koko päivän jatkunutta linjaa. Eturivistä startanneet Kalliokoski ja Liimatainen eivät antaneet toisesta rivistä lähteneelle Haapamäelle tilaa ohittaa ja onnistuivat pitämään asemat ensimmäiseen mutkaan. Haapamäki haastoi hyvin, mutta tehokkaammilla autoilla ajavat Kalliokoski ja Liimatainen menivät lopulta menojaan ja Haapamäen oli tyytyminen kolmanteen sijaan. 

– Tarkoituksena oli hyökätä lähdössä sisäkurvista, mutta en päässyt ohi. Jäin sitten tarkkailemaan kärkimiesten taistelua ja odottelin iskun paikkaa. Sitä tilannetta ei kuitenkaan auennut, joten kolmanneksi jäätiin tällä kertaa. 

– Taso on tällä hetkellä luokassa niin kova, että pakkohan tähän sijoitukseen on olla tyytyväinen. Luokassa on monta tehokkaampaa autoa, joten pidän näissä olosuhteissa kolmatta sijaa todella hyvänä suorituksena, Haapamäki päätti. 

Haapamäki nousi pisteissä Antti Suutarisen ohi luokan toiselle sijalle. Eroa kärkipaikkaa pitävään Liimataiseen on 17 pistettä, kun kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua. 

Rallicross SM -sarja jatkuu Hyvinkäällä 3. syyskuuta, kun vuorossa on kauden neljäs osakilpailu.

Teksti: Patrick Rupponen / Haapamäki RX -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close