Juha-Pekka Pesosella murheellinen kilpailu Oulussa

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Oulussa, Ouluzonen radalla. Juha-Pekka Pesosen valmistatuminen kilpailuun oli mennyt autoa laittaessa. Testit jäivät perjantain ja lauantain vapaisiin harjoituksiin.

– Ilman huoltojoukkojen tekemiä tunteja Toyotan eteen ennen Oulun kilpailua, en olisi siellä ajanut, Pesonen kiitteli kisaviikolla Härmän päässä toiminutta tiimiään.

Toyota oli viikolla moottoripenkissä. Uusilla männillä kasattu kone oli nyt 3,1-litrainen.

– Säädöissä teho ja vääntö ei paljon lisääntynyt, mutta sanotaanko, että ”käyrät oli kunnossa”, Pesonen kuvaili säätötuloksia.

Oulun vapaat harjoitukset perjantaina sadekelissä ei avittanut kisapäivän kuivalla ajoa. SRC-luokan ensimmäisessä alkuerässä Pesonen pääsi lähdöstä keulaan. Soralta tulo asfaltille yllätti.

– Auton perä tippui soralle. Lähti rengas vanteelta ja keskeytin, Pesonen kertoi.

Ensimmäisen alkuerän 14. sija parani toisessa sijaan seitsemän.

– Ajoin lähtövoittoon, mutta auton takapää lähti vieläkin alta. Aika ei tyydyttänyt, Pesonen tilitti.

Kolmenteen alkuerään tiimi teki autoon merkittäviä muutoksia.

– Muutettiin alustan linkkejä ja otettiin takaa painoa pois. Sain hyvän startin ja pikku ajovirhe ei vienyt lähtövoittoa, neljänneksi kokonaisajoissa sijoittunut Pesonen tilitti.

Semistä ”suihkuun”

Paikka semifinaalin toiseen riviin aukesi, ja siinä hyvä startti sekä paikka lopulta koko kisan voittaneen Olli Lahden rinnalla oli hyvä alku. Mutta toiseksi viimeissä mutkassa kolahti ja edessä oli keskeytys.

– Hain ajolinjaa ja toinen kilpailija tuli etukulmaan. Jatkoin, mutta sitten hävisi jarrut. Pian koko eturipustus irtosi, kun pyörännapa hajosi. Kallis vahinko, sillä osat ovat erikoisosia ja tietysti niillä on hintansa, Pesonen manasi.

Hyvinkään osakilpailuun on vain kaksi viikkoa ja osien saatavuus tässä ajassa on vaikeaa.

– Ei meinaa vastustus alata loppumaan. Motivaatio on nyt nolla, Pesonen avautui.

Teksti: Vesa Rauhala / JP Pesonen Motorsport -tiedotus
Kuva: Jani Tamminen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close