Juha-Pekka Pesonen ajoi kauden finaalissa neljänneksi – ”Huonolle kaudelle paras kisa”

Rallicross SM -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Honkajoella, Pesämäen radalla. Edellisen osakilpailun tekniikkaongelmien vuoksi väliin jättänyt Juha-Pekka Pesonen oli mukana. Oli mukana myös finaalissa, jossa hän oli neljäs. Tämä oli kauden paras sijoitus.

SRC-luokan Toyota Corolla oli hyvässä tikissä ja alkuerissä tuli hyvää tulosta. Kahdessa ensimmäisessä lähtövoitto ja kolmas alkuerä toi lähdön kakkostilalla saman sijoituksen kokonaisajoissa.

– Alkuerät meni todella hyvin. Lähdöt onnistui mahtavasti, eikä ajossakaan tullut virheitä, Pesonen tiivisti.

Luokan voittanut Ari Salonen oli semifinaalissa Pesosta ennen ruutulipulla, mikä tarkoitti keskirivin paikkaa finaaliin.

– Mietin ennen starttia, että Salosesta on vaikeampi päästä ohi, kun toisella puolella olevasta Joni-Pekka Rajalasta, ja niin siinä kävikin. Olin ensimmäisessä mutkassa toisena, kun Rajalalta tuli tälli kylkeen ja autoni oli aika tavalla poikittain. Pääsin jatkamaan, mutta nelospaikalta ei ollut mahdollisuuksia haastaa kärkilomikkoa, AL-Härmää edustava Pesonen kertoi.

– Kyllä podiumpaikka oli ehdottomasti mielessä. Huonolle kaudelle paras kisa, hämeenkyröläinen kuittasi kisansa.

– Vauhtimme oli todella hyvää ja autokin toimii koko päivän moitteetta.

Mitä ensi kaudella?

Vaikka kuluva kausi on saatu juuri pakettiin, väistämättä Pesosenkin tiimin mielessä on kausi 2023.

– Vaikka mennyt kausi oli tekniikan osalta pettymys, niin myös Honkajoella oli todella paljon yleisöä ja varikolla kävi morjestamassa monia ihmisiä. Se toi hyvän fiiliksen, Pesonen toteaa.

Hän on ajanut myös kuluvalla kaudella harrasteralleja Toyota Corolla GT:llä. Vaikka sielläkin on tekniikka juonitellut, muistelee Pesonen sitä hyvällä.

– Olen kyllä tykännyt ajaa ralleja, koska vauhtimme on sielläkin ollut rohkaisevaa. Kyllä tässä lähiviikkoina alamme tekemään päätöstä ensi kaudesta. Rallicrossia vai rallia, vai molempia, Pesonen tuumaa.

Tulokset

Teksti: Vesa Rauhala / JP Pesonen Motorsport -tiedotus
Kuva: Jani Tamminen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close