Lauri Halosella värikäs kotikilpailu RallyX -sarjassa – kolarista palkintokorokkeelle

RallyX-sarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajettiin viikonloppuna Lauri Halosen kotiradalla Kouvolan Tykkimäessä.

Epäonni astui kuvaan perjantain harjoituksissa, Haloselle täksi kaudeksi tulleen uuden Ydrefalk -crosskartin moottori hajosi ja Halonen joutui kilpailuun vanhalla autolla. Suomalaisten dominoimassa Junior Crosscar-luokassa toisena ollut Halonen säilytti sarjassa sijoituksensa.

– Moottori meni perjantaina rikki, joten jouduttiin miettimään mitä tehdä. Vanhassa autossa oli ehjä moottori, mutta ei vaihdettu sitä uuteen, vaan kysyttiin jokaiselta kilpakumppanilta, saadaanko vaihtaa koko auto. Kaikki suostuivat, joten siitä suuri kiitos heille. Eihän se vanha auto ole ihan yhtä nopea kuin uusi, mutta ihan hyvin silläkin meni, 13-vuotias Halonen niputtaa.

Lauantaina ajettiin kolme alkuerää, semifinaalit ja finaali. Ensimmäisessä erässä sijoitus oli kolmas, toinen erä oli hankalampi alun pienestä nahistelusta johtuen, sijoitus vasta seitsemäs, mutta viimeinen erä meni nappiin ja siitä tuli voitto, se nosti Halosen alkuerien voittajaksi. Semifinaaliin kouvolalainen lähti paalupaikalta, vastassa tuttu taistelupari, sarjakärki Mikael Uitto. Toisessa mutkassa tapahtui, ja molempien matka päättyi Tykkimäen radan varteen. 

– Semin lähtö meni ihan hyvin, toisessa mutkassa vähän liian myöhään jarrua ja liikaa liippiä, jouduin irtosoralle ja melkein pyörähdin. Sain sitä korjattua, mutta sitten tuli pieni osuman Uiton kanssa ja kisa loppui siihen, harmi juttu molemmille. Auto pysyi kunnossa, kokeillaan huomenna voittaa. 

Sunnuntaina tuttu suomalaistrio otti ohjat käsiinsä, Uitto oli nopein, sarjan johtoon lauantaina noussut Joonatan Ylilammi toinen ja Halonen kolmas. Alkuerien jälkeen Halonen oli neljäntenä, ja pääsi semifinaalin eturiviin, Uiton vierelle. Halonen otti Uiton keskeyttäessä viimeisellä kierroksella voiton ja nousi finaalin eturiviin, tällä kertaa viereltä löytyi Ylilammi. Alku oli tasaista, Halonen painosti ensimmäisen kierroksen johdossa ollutta Ylilammia, mutta toisella kierroksella Ylilammi karkasi ja Halonen piti kakkospaikan.  

– Alkuerät olivat ihan ok, paitsi kolmas oli aika tahmea. Semissä lähdin kakkosruudusta, voitin sen, mutta olihan siinä vähän tuuriakin mukana kun Uitto joutui keskeyttämään. Finaalissa yritin päästä kärkeen, mutta sain huonon lähdön ja jäin Joonatanin taakse. Yritin vain pysyä perässä, mutta osuin toisella kierroksella vähän kaiteeseen ja menin leveäksi, siellä irtosoralla ei enää pyörä pitänyt ja menetin siinä aikaa. Kotikilpailusta jäi vähän kaksijakoinen fiilis, eka päivä meni tahmeasti, mutta toinen nosti tuloksen positiiviseksi, Halonen paketoi.

Kaikki tulokset

Teksti: Toni Lönnroos / Lauri Halosen viestintä
Kuva: Jari Nurminen / RPF Media

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close