Toni Lähteenmäelle kolmas finaali toden sanoi – ”Ei ollut voittokaan kaukana”

Rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu V1600-luokan osalta ajettiin Nokialla lauantaina. Toni Lähteenmäelle päivästä tuli ikimuistoinen rallicross-uran ensimmäisen palkintosijoituksen myötä.

Rallicrossin SM-sarjassa tulokaskauttaan kilpaileva Akaan Moottorimiesten Toni Lähteenmäki saavutti neljännessä kilpailussaan uransa ensimmäisen palkintosijoituksen, kun Honda-kuljettaja ajoi Nokialla viime lauantaina toiseksi. Lähteenmäki oli napannut kauden kolmesta ensimmäisestä kilpailusta kaksi finaalipaikkaa ja tällä kertaa se kuuluisa kolmas kerta toden sanoi, kun kolmas finaalipaikka toi myös ensimmäisen palkintosijoituksen.

– Tämä kilpailu meni jopa yli odotusten. Heti ensimmäisestä alkuerästä lähtien oltiin sellaisessa vauhdissa, että pystyttiin haastamaan kärkeä. Tuntui, että rata sopi parhaiten meidän autolle tämän kauden radoista tähän mennessä, kun ei ollut pitkiä suoria ja ei tarvinnut antaa tasoitusta Aurikseen ja Kiaan verrattuna, Lähteenmäki kommentoi tuoreeltaan menestyksekkään kilpailupäivän jälkeen.

Lähteenmäki teki alkuerissä tasaisen varmaa ja hyvää työtä, ajamalla tulosrivin 1-2-3, ja niiden myötä alkuerien kokonaispisteissä sijoitus oli toinen. Semifinaalilähdöstä tullut toinen sija tiesi starttipaikkaa finaaliin toisesta rivistä ja kolmannesta ruudusta. Lähteenmäki nappasi hyvän startin ja nousi heti toiseksi, jonka jälkeen edessä oli Riku Huuhka. Kaksikko kävi huikean kaksintaistelun voitosta, joka päättyi lopulta Huuhkan eduksi 0,750 sekunnin turvin.

– Ei ollut voittokaan kaukana, pääsin moneen kertaan haastamaan. Jostain rytkystä meni sitten hiekkaa kytkimen väliin ja toiseksi viimeisellä kierroksella kytkin luisti niin pahasti, että luulin jo homman jäävän kesken. Sitten se palautui vähän viimeisellä kierroksella, mutta viimeisen yrityksen osalta jäi niin sanotusti kuti piippuun. Onneksi kuitenkin päästiin maaliin, Lähteenmäki kertasi finaalin tapahtumia.

Uran ensimmäinen palkintosijoitus rallicrossissa ei heti tuoreeltaan ruutulipulle saapumisen jälkeen Lähteenmäessä nostattanut suurta riemuntunnetta, koska tottakai se voitto olisi tässä kohtaa tuntunut vieläkin paremmalta.

– Ensin se kakkossija tuntui pettymykseltä, kuitenkin siinä kohtaa sitä elää hetkessä, niin kyllä se harmitti. Mutta aika nopeasti, kun saatiin auto parkkiin, niin hymy nousi kasvoille. Oli kuitenkin hienoa saavuttaa tässä lajissa se ensimmäinen palkintosijoitus ja sen myötä tuli lisää motivaatiota kauden viimeiseen kilpailuun Joensuuhun. Toivotaan, että pystytään ajamaan siellä voitosta, Lähteenmäki käänsi jo katseita kohti kauden viimeistä SM-osakilpailua.

Vaikeuksien kautta voittoon, voidaan sanoa Lähteenmäen Nokian onnistumisesta, vaikka kakkossija ei voitto olekaan. Mutta voitolta se kuljettajasta tuntui ainakin sitä kautta, kun miettii miten edellinen kilpailu Kouvolassa päättyi. Lähteenmäen kaadettua autonsa Kouvolan finaalissa, tuli ylimääräisiä työtunteja vietettyä tallin puolella tässä kohtaa varsin paljon. Lisähaastetta Hondan remonttiin heitti välissä tehty vajaan viikon mittainen kilpailumatka Pärnuhun.

– Ainahan sitä kiire on, mutta hyvissä ajoin oltiin kuitenkin valmiita. Ei mennyt sentään viimeiseen iltaan. Isä teki ison työn auton kanssa. Torstaina käytiin paikallisella radalla kokeilemassa, että kaikki toimii. Auto rokkasi kyllä hienosti, kiitos siitä isälle ja koko tiimille. Tällä kertaa ei menestys jäänyt kiinni autosta, Lähteenmäki iloitsi.

Lähteenmäki muisteli, että autourheilussa SM-sarjan palkintosijoituksia on nyt tulleen rallicrossin lisäksi tullut eri lajeista ratapuolelta V8 Thunderista, Gran Turismosta, V1600-luokasta ja Legendsistä, sekä jääradalta V1600-luokasta. Lähteenmäki on aina halunnut kilpailla monipuolisesti eri lajeissa, hakien koko ajan uusia haasteita.

– Alusta alkaen olen ajanut tosi monipuolisesti. Se on ollut aina yksi minun vahvuuksista, että pystyn sopeutumaan nopeasti uuteen tilanteeseen. Tykkään uusista haasteista, ihan sama mitä tulee vastaan, niin aina lähdetään kokeilemaan, Lähteenmäki painotti.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Joensuussa 9.-10. syyskuuta. Sitä ennen Lähteenmäki hyppää Legends-auton rattiin, kun rata-autoilun SM-sarja jatkuu Alastaron radalla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Rallicrossin SM-pisteissä neljäntenä olevalla Lähteenmäellä eroa kolmanteen sijaan on 11 pistettä, kun yhden viikonlopun aikana kuljettaja voi kerätä maksimissaan 30 pistettä.

– Nelossijan taistelultahan se vaikuttaisi, mutta mitä tahansa voi aina tapahtua. Joten ajetaan Joensuussa päätöskilpailu ja katsotaan sitten mikä on tilanne, Lähteenmäki päätti.

Nokia / V1600 RC

1) Riku Huuhka 3.14,353
2) Toni Lähteenmäki + 0,750
3) Elias Kalliokoski + 2,368
4) Matias Lautamäki + 4,009
5) Jesse Lammi + 4,881
6) Anton Seppä + 6,934

Teksti: Jari Hotti / Racing Team Lähteenmäen tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close