Jesper Rantanen tyytyväinen debyyttiinsä V1600-luokassa

Crosskarteista koppiauton rattiin siirtyneen Jesper Rantasen sijoitus oli jääradan SM-sarjan V1600-luokassa seitsemäs. Luokka oli osallistujamäärältään Jäärata SM:n suurin.

– Ensimmäinen kilpailu V-autolla meni ihan opetellessa ja sieltä tuli sijoitus 12, kertoo Jesper.

Toinen kilpailu ajettiin samana viikonloppuna Akaassa ja siitä irtosi viides sija.

Sain lähdöt onnistumaan koko viikonlopun ja A-finaalissa pääsin lähdöstä kolmanneksi. Sain kolmannella kierroksella osumaa aika kovasti ja ajauduin ulos. Siinä menetin pari sijoitusta, harmittelee Jesper.

Kolmas ja neljäs osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Ylivieskassa. B-finaalin kautta A-finaaliin noussut Jesper sai jälleen lähdön onnistumaan ja ajoi viidentenä, kunnes sai kilpa-autoon osumaa ja jäi harmillisesti letkan viimeiseksi, ollen maalissa 10:s.

– Tyhjäkäynti katosi alkuerän jälkeen ja se vika saatiin paikallistettua vasta kilpailun jälkeen.

Seuraavana päivänä auto taas toimi ja Jesper ajoi varmalla ajolla sijalle viisi. SM-loppupisteissä sijoitus oli seitsemäs.

– Paljon tuli oppia lyhyen talvikauden aikana ja tästä on hyvä jatkaa kesäkauteen. Kesällä on tarkoituksena ajaa rallicrossin SM-sarjaa V-autolla ja Crosskart Xtrem Juniorilla. Lisäksi ajan kansallisia rallicross- ja crosskart-kilpailuja. Tarkoituksena on myös käydä kokeilemassa joku jokamiehenluokan kilpailu, kertoo juuri 15-vuotta täyttänyt Jesper.

Minea Rantaselle Suomi Cupin hopea crosskartien 125/250cc -luokassa

Minealta nähtiin hyviä suorituksia ja vauhdikkaita ohituksia kauden aikana, vaikka crosskartissa ollut jarruongelma harmitti kuljettajaa todella paljon.

– Onneksi se saatiin korjattua ja nyt saa katseet siirtää kesäkauteen, toteaa Minea.

Minea ajaa kesäkaudella rallicrossin SM-sarjan ja siirtyy tälle kaudelle 125/250cc -luokkaan.

Toivottavasti saadaan myös monia kansallisia kilpailuja crosskarteihin, kun ikä ei riitä vielä muun ajamiseen, 13-vuotias Minea toivoo.

Teksti: Rantanen RX -tiedotus
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close