Rajala RX starttaa rallicrossin SM-kauteen vahvalla edustuksella

Porilainen autourheilun monitaituri Joni-Pekka Rajala nähdään jälleen tulevalla rallicrossin SM-kaudella suunnitelmien toteutuessa jopa kolmessa luokassa metsästämässä jatkoa mitaliputkelleen. Kokonaisuudessaan Rajala RX:n edustus sarjassa on viime kauden tapaan mahdollisesti komeat seitsemän autoa kuudessa eri luokassa.

Rajala on saalistanut urallaan uskomattomat 66 autourheilun SM-mitalia, joista kaksi viimeisintä irtosi helmikuussa jääradan SM-sarjan finaalista Ylivieskassa. Samalla alkoi valmistautuminen kohti odotettua kesäkautta.

Joni-Pekka Rajala kasvatti mitalisaldoaan kahdella SM-hopealla jääradan SM-sarjassa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

– Hyvällä mallilla on suunnitelmat. Ajetaan Autokrossia Datsun Finnillä, Openia Ford Escortilla ja myös SuperCar on varattu. Sen suhteen vielä odottelen minkä verran tulee ilmoittautumisia. Toivotaan, että koppiautoluokkiin saadaan hyvin kuskeja. Tiukat kisat oli viime kaudellakin, mutta olisihan se kiva edes 15 autoa per luokka, Rajala sanoo.

SM-sarjan lisäksi Rajalan suunnitelmissa on ajaa kesällä ainakin yksi kilpailu kotimaan rajojen ulkopuolella.

– Yritän Saksan RallyX-osakilpailuun. Ajettiin MM- ja EM-sarjaa pari kisaa siellä ja oli kiva paikka. Rata tosi hyvä vaikka varikko ehkä vähän pieni, mutta mä tykkäsin siitä. Ja Saksan lisäksi tietenkin Kouvolan RallyX ajetaan, jos vain mahtuu.

Rajalan tiimissä riittää tuttuun tapaan tohinaa kesäkauden lähestyessä, sillä isä ”Jontun” lisäksi pojat Rasmus, 16, Viljami, 13, Kasper, 11, ja Robin, 9, starttaavat rallicrossin SM-sarjaan.

Rasmus debytoi koppiautojen V1600-luokassa, Viljami jatkaa viime kauden tapaan crosskartien Xtrem Junioreissa, Kasper siirtyy Mini-luokasta suoraan Xtrem Juniorin rattiin ja porukan nuorimpana Robin ajaa Mini-luokan crosskartilla vielä parin kauden verran.

Wiljami Rajala avasi Xtrem Juniorien kisakautensa Jäärata SM:n Suomi Cupin mestaruudella. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Rallicrossin SM-kausi 2024 käynnistyy crosskartien osalta 18. toukokuuta Karvialla ja rallicross-luokat aloittavat oman urakkansa 15.-16. kesäkuuta Kouvolan legendaariselta Tykkimäeltä. 

Kilpailuviikonloput rakentuvat Kouvolan osakilpailusta alkaen siten, että lauantaisin ajetaan rallicrossin luokat ja sunnuntai on varattu crosskarteille.

– Tämä on hyvä konsepti ja helpottaa omaa hommaa, niin saa olla crosskartien huoltohommissa kokonaan sunnuntaina. Varmaan jonkun kisan voi itsekin ajaa Xtrem-luokassa, mutta koko sarjaa en pysty varmaan nyt ajamaan. Olisi liikaa hommaa sunnuntaille, Rajala arvelee.

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Pääkuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close