Peat Racing Team viiden auton voimin rallicrossin SM-sarjaan – Maiju Niemi, 17, debytoi kuninkuusluokassa

Talvikaudella jääradan SM-sarjassa komeat neljä mitalia saalistanut Peat Racing Team jatkaa tutulla kokoonpanolla myös kesäkaudella. Tällä kertaa tiimi tuo rallicrossin SM-karkeloihin kuitenkin peräti kolme rallicrossin kuninkuusluokan autoa.

Ari-Pekka Niemi ajoi viime vuonna Supercar-luokassa ensimmäiset kilpailunsa Volkswagen Pololla ja jatkaa samalla autolla myös tänä vuonna.

A-P Niemi vaihtoi Fiestan Poloon viime kaudella avauskisan jälkeen.

Iivari Niemi jatkaa rallicrossin pääluokassa Skoda Fabialla ja Autokrossi-luokassa Toyota MR2:lla.

Iivari Niemi oli viime kaudella lähellä mitalia Autokrossi-luokassa.

Perheen nuorin, vasta 17-vuotias Maiju Niemi, ottaa nyt uuden stepin urallaan ja starttaa ensimmäiseen kauteensa koppiautolla, allaan Supercar-luokan Ford Fiesta. Maiju nähdään crossiradoilla myös crosskartien Xtrem-luokassa.

Maiju Niemi debytoi viime kaudella crosskartien kuninkuusluokassa ja tulevana kesänä rallicrossin kuninkuusluokassa.

Kesäkaudella viiden auton tiimissä riittää kiirettä, kuten myös ennen kauden alkua.

– Toivottavasti päästään edes vähän testaamaan ennen kauden alkua työkiireiden ohella. Monesti se on jäänyt vähän vähälle vaikka kovasti on keväällä yritetty. Siinä antaa liikaa tasoitusta muille kun ei pääse ajamaan. Maijukin on Fiestaa kokeillut vasta ihan vähän, eikä kertaakaan radalla. No mutta onhan tässä vielä sarjan alkuun aikaa.

– Vielä ei hirveästi ole ehtinyt edes autojen kanssa touhuamaan. Osa on jääradan jäljiltä, esimerkiksi MR2 on aika heikossa hapessa. Mutta kyllä kaiken pitäisi olla kauden alkuun mennessä kunnossa, A-P Niemi toteaa luottavaisena.

Tiimin crossikauden ohjelmassa on täysi SM-sarja viidellä autolla sekä Pohjoismaisen RallyX-sarjan osakilpailut, joissa Maiju käskyttää Xtrem-crosskartia.

– Maiju kulkee Ylilammin tiimin mukana RallyX-kisoissa, mutta koitetaan jos jonnekin myös itse päästään mukaan. Voi kuitenkin olla että isommilla autoilla ei ajeta niitä kisoja tällä kaudella. Toivotaan että SM-sarjaan saadaan väkeä reippaasti, niin saataisiin kunnon kisat aikaan. On oikein sopiva tämä neljä kisaa koppiautoille tähän kauteen.

Koppiauto-luokkien osalta Rallicross SM käynnistyy 15.-16. kesäkuuta Kouvolan Tykkimäeltä ja crosskartit aloittavat kautensa jo 18. toukokuuta Karvialta.

– Kouvola on ihan parhaita Suomen ratoja, monipuolien ja vaativa. On vähän hyppyä ja muuta mitä lajiin kuuluu, A-P Niemi sanoo.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close