Rallicross SM -sarja palaa vuoden tauon jälkeen – kauden 2021 kaikki osakilpailut katsottavissa suorana verkossa!

Rallicross SM -sarja palaa vuoden tauon jälkeen, kun kausi 2021 polkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna Honkajoella. Suomen mestaruuksista taistellaan edelliskauden tapaan SuperCar-, SRC- ja Autokrossi-luokissa.

Sarjan avausosakilpailun näyttämönä toimii 22. toukokuuta Honkajoen Pesämäen moottorirata, jonka jälkeen huilataan hetki ennen 10. heinäkuuta ajettavaa Jalasjärven osakilpailua. Kouvolassa ajetaan kauden kolmas osakilpailu 7. elokuuta, josta siirrytään sarjaan paluun tekevälle OuluZonen radalle 21. elokuuta. Kausi huipentuu tänä vuonna 4. syyskuuta ajettavaan Hyvinkään osakilpailuun.

Nelivetoisen Supercar-luokan osallistujalistalta löytyy nippu mielenkiintoisia nimiä. Yhtenä suurimpana suosikkina voitanee nostaa esille kauden 2019 SM-kolmonen Jere Kalliokoski, joka lähtee varmasti nälkäisenä kirkastamaan pronssimitaliaan tulevalla kaudella. Myös edelliskaudet SRC-luokkaa hallinnut Henri Haapamäki on valmiina kamppailemaan kärkisijoista, tällä kertaa ”kuninkuusluokassa”.

– Honkajoella on käyty kahtena päivänä ajamassa. Lähtöjä vähän siinä treenattiin ja ihan hyvin auto sopi käteen. Hyvänä harjoituksena toimi myös Höljesissä viime viikonloppuna sähköautolla ajettu RallyX Nordic -osakilpailu. Sai siinä vähän kisakokemusta ja pyöriteltyä olkapäitä auki. Ihan luottavaisin mielin lähden kyllä kauteen, Haapamäki sanoo.

– Supercarien kärjessä on varmasti aika tiukka meno ja kolmen sakkiin olisi tavoite. En osaa yhtään sanoa esimerkiksi mikä Jeren (Kalliokoski) vauhti tulee olemaan, mutta onhan siellä huipputiimi taustalla. Se on hieno nähdä radalla, minkälainen ero tulee olemaan. Vastaan lähdetään totta kai pistämään kynsi hampain, toteaa Haapamäki.

Haapamäen siirryttyä Supercar -auton rattiin, saa SRC-luokka tällä kaudella uuden mestarin. Monien katseet kohdistuu totta kai urallaan peräti 51 autourheilun SM-mitalia saalistaneeseen Joni-Pekka Rajalaan, mutta luokka on erittäin tasainen ja SM-pisteistä tullaan varmasti näkemään huippujännittäviä taisteluja läpi kauden.

Suurin osallistujamäärä on tuttuun tapaan Autokrossi-luokassa, joka keräsi määräaikaan mennessä kunnioitettavat 27 ilmoittautunutta. Kauden 2019 SM-pistetaulukon kymmenen kärjestä peräti yhdeksän kuljettajaa lähtee jahtaamaan mitaleita jälleen tulevalla kaudella. Tähän kun lisätään uudet nimet, on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen kausi.

Vallitsevan tilanteen takia avausosakilpailu on yleisöltä suljettu, mutta kaudella 2021 sarjan kaikki osakilpailut tullaan lähettämään verkossa livelähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalla. Lisäksi jokaisesta osakilpailusta tehdään puolen tunnin mittainen ohjelmakooste, joka esitetään kilpailuviikonlopun jälkeen MTV:n toimesta C Moren -kanavilla. Kauden päätyttyä luvassa on myös tunnin kausikooste. Koosteiden ensiesitys näytetään C More Max -kanavalla.

Rallicross SM -livelähetykset tästä!

Aikataulu:
9:00 Warm-up
10:30 Alkuerät 1, 2 ja 3
15:00 Semifinaalit
16:00 Finaalit
16:30 Palkintojenjako

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close