Jere Kalliokoski ajoi rallicrossin SM-avauksessa kuninkuusluokan voittoon – ”tiimin napakymppi!

Rallicrossin SM-sarja käynnistyi lauantaina Honkajoelta. Supercar-luokassa Ford Fiestalla kilpaileva Jere Kalliokoski, 23, voitti jokaisen ajamansa startin ja otti täydet sarjapisteet ylivoimaiseen tyyliin. Aivan ongelmitta päivä ei kuitenkaan mennyt, huolta aiheutti aamun lämmittelyssä rikkoontunut imusarjan anturi.

Kilpailun formaattiin kuuluu kolme alkuerää, joista kaksitoista parasta etenee kahteen semifinaaliin, joista molemmista kolme nopeinta pääsee finaaliin. Ensimmäinen erä näytti mitä päivän aikana oli luvassa. Kauden 2016 Suomen mestari Kalliokoski kiihdytti lähdöstä keulille, eikä muilla ollut mahdollisuuksia haastaa erän nopeinta kuljettajaa. Toinen lähtö oli kuin uusinta edellisestä, kärkeen ja karkuun, jälleen härmäläiselle porukan kovin tulos. Kolmas alkuerä sinetöi hattutempun, Kalliokoski oli taas nopein ja ansaitsi paikan semifinaalin paalupaikalle.

– Perjantaina satoi aika rankasti, joten illan harjoittelu peruttiin ja kisapäivän aamuna ajettiin lyhyt lämmittelysessio. Huomattiin sen aikana, että yksi anturi oli rikki ja tehot kateissa, sitten tuli kiire. Pikainen soitto kaverille joka ruuvasi anturin irti kotona olleesta moottorista, ja Mika-isä lähti sitä hakemaan Härmästä. Ensimmäinen erä meni vajaatehoisella autolla, mutta saatiin se toiseen erään kuntoon, kiitokset koko porukalle tästä. Lähdöt onnistuivat tosi hyvin, pääsin alkuerissä kärkeen ja sen jälkeen keskityin omaan ajoon. Yksi kova kilpakumppani putosi pelistä jo ensimmäisessä erässä, harmi, sillä kunnon kilvanajossa sitä saa itsestäänkin enemmän irti, Kalliokoski kertoo.

Semifinaalissa Kalliokoski sai hyvän startin, pakeni jälleen muilta karkuun ja nappasi paikan finaalin ykkösruudusta. Päivän päälähtö meni sekin Kalliokosken käsikirjoituksen mukaan, nappistartti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen kolminkertainen rallicrossin SM-mitalisti oli jo karannut tavoittamattomiin. Kalliokoskelle päivä oli täydellinen, jokaisen lähdön voitto ja maksimipisteet kauden ensimmäisestä osakilpailusta.

– Päivä sujui anturin hajoamista lukuun ottamatta täydellisesti, valmistautuminen oli onnistunut. Semifinaali meni kuten muutkin lähdöt, samoin finaali, mitään ongelmia ei ollut, tai näin luulin. Kisan jälkeen mekaanikot paljastivat, että olivat hitsailleet hukkaportin laippaa pitkin päivää, ihan hyvä etteivät kertoneetkaan, pääsin vain nauttimaan Pesämäen radasta. Kiitos yhteistyökumppaneille ja erityiskiitos radan tekijöille, se oli todella hyvässä kunnossa koko päivän. Tämä oli koko tiimin voitto, napakymppi, AL-Härmää edustava Kalliokoski päättää.

Kausi jatkuu Jalasjärvellä 10. heinäkuuta.

Tulokset Supercar finaali:

1) Jere Kalliokoski 3:14.300
2) Mika Liimatainen +6.413s
3) Jukka Pykäläinen +11.382s

Teksti: Toni Lönnroos / Kalliokoski Motorsport -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close