Rajalalta vahva SM-avaus Honkajoella

Rallicrossin SM-sarjan vuoden koronatauko ei ole puuduttanut Autokrossi-luokan hallitsevan Suomen mestari Joni-Pekka ”Jonttu” Rajalan vauhtia. Lajin kaikissa kolmessa luokassa tälläkin kaudella urakoiva porilaiskuljettaja starttasi vakuuttavasti Honkajoella ajettuun sarjan avauskilpailuun.

Rajala nappasi voiton Autokrossi-luokassa, sijoittui SRC-luokan kilpailussa toiseksi ja oli jo kiinni nelivetoisten SuperCarien kakkostilassa joutuessaan jättämään leikin kesken finaalilähdössä.

Autokrossi-luokan finaalista kehkeytyi äärimmäisen tiukka, lähes rinta rinnan käyty kamppailu ”Jonttu” Rajalan ja ypäjäläiskuljettaja Tuomas Venäläisen välille. Rajalan hermo ja ajolinja pysyivät painostuksesta huolimatta murtamattomina ja Venäläinen joutui tyytymään niukkaakin niukemmin luokan kakkostilaan.

– Kamppailu Tuomaksen (Venäläinen) kanssa oli kyllä tosi tiukkaa, mutta lopulta tilanne ratkesi meidän eduksemme. SRC-luokassa Olli Lahti puolestaan antoi lujan vastuksen ja ajoi tosi hyvin. Sain kyllä hyvän startin, mutta lopulta nokialaisen ajama ero riitti maaliin saakka, Rajala summasi.

SuperCarien kisaa hallitsi alusta loppuun SM-sarjan lisäksi myös RallyX Nordic -sarjaan tällä kaudella osallistuva AL-Härmän Jere Kalliokoski. Rajalan ajaman Vaaranmaa Racingin Mitsubishi Miragen vauhti ei riittänyt alahärmäläisen kyytiin ja porilainen oli varmistelemassa luokan kakkostilaa, kunnes finaalilähdön alkumetreillä epäonni astui kuvaan.

– Jälleen alla oli hyvä startti, mutta ensimmäisen kaarteen tiukassa kahinassa takaa tullut Jari Tuuri osui takapyörääni, rengas puhkesi ja pyörähdyksen seurauksena kisa loppui itseltäni siihen.

– Kaiken kaikkiaan takana on kuitenkin hyvä ja onnistunut kilpailu, ja tästä on hyvä mennä eteenpäin. Suuri kiitos tästä kuuluu mekaanikoille ja tiimin huollolle, joka on tehnyt valtavasti ennakkotöitä tämän eteen. Ja tietenkin Mika Vaaranmaalle ja yhteistyökumppaneille, joiden ansiosta taas ollaan täysillä mukana, Jonttu Rajala kiittää.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu 10. heinäkuuta Jalasjärvellä.

Teksti: Rajala Motorsport -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close