Haapamäen Rallicross SM-avaus päättyi kampiakselin katkeamiseen – ”Ei muuta kuin uuteen nousuun!”

Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäen urakka Rallicross SM-sarjan avausosakilpailussa Honkajoella päättyi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan, kun SuperCar-luokan Ford Fiestan kampiakseli katkesi kesken ensimmäisen alkuerän.

Urakkansa varhain lauantaiaamuna ajetuissa vapaissa harjoituksissa aloittanut Haapamäki kellotti koko session nopeimman kierrosajan eilisen sateen kastelemalla radalla.

– Aika mummonkyytiä mentiin, mutta se on hyvä tyyli tälläisessä kelissä, kuten kellosta näki. Vaatii malttia, kun joutui tavallaan kävelyvauhtia ajamaan, Haapamäki arvioi alkuerien jälkeen.

Ensimmäisessä alkuerässä Haapamäki jäi lähdössä vähän telineisiin mutta pääsi kuitenkin kärkeen kiihdyttäneen Jere Kalliokosken perään toiseksi. Viimeiselle kierrokselle tultaessa Fiesta kuitenkin sammui varoituksia antamatta.

– Olin juuri suorittanut lisälenkin ja lähdin ajamaan Jereä kiinni, kun yhtäkkiä alamutkassa auto sammui kuin saunalyhty. Alettiin varikolla selvittämään vikaa ja todettiin, että kampiakselin asentotunnistin lakkasi lähettämästä moottorin pyörintätietoa, kun koko akseli oli mennyt etureunasta poikki, Haapamäki kertoi varikolta.

– Harmittaahan se tietysti, kun oltiin kuitenkin alkuerässä hyvässä vauhdissa. Tiedossa on iso moottoriremontti, nyt pitää vaan alkaa osien saatavuutta selvittämään välittömästi, siitä se lähtee. Ei muuta kuin uuteen nousuun!

Teksti: Patrick Rupponen / Henri Haapamäki RX -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close