Crosskart SM -kausi polkaistiin käyntiin Joensuussa

Crosskart SM -kausi starttasi Ylämyllyn moottoriradalla, Joensuussa. Erinomainen keli tarjosi tasaiset olosuhteet kauden avausosakilpailulle.

Xtrem -luokassa nähtiin upea nousu, kun kolmannen alkuerän keskeytyksen vuoksi B-finaaliin joutunut Turun Urheiluautoilijoiden Jami Kalliomäki taisteli paikkansa finaaliin ja voittoon.

– Eka erä lähti heti mallikkaasti ja voitin sen, mutta toiseen erään en saanut hyvää lähtöä, jäin kolmanneksi. Kolmannessa erässä menikin sitten kytkin ja oli pakko keskeyttää, Kalliomäki kertasi alun ongelmia.

B-finaalin nimiinsä vienyt Kalliomäki sai finaaliin erinomaisen iskun päälle, ja nousi lopulta lisälenkin ansiosta avauskisan voittoon.

– Finaalissa sattui tulemaan sellainen rako, että pääsin heti lähdössä sisältä ohittamaan. Sain hyvän vauhdin päälle ykkösen perässä, ja hyvällä jokeri-taktiikalla pääsin sitten vielä ohi ja voittoon.

– Jäi kyllä todella hyvät fiilikset, kun en ollut ajanut juuri yhtään kauden 2019 jälkeen. Kyllä se ajo sitten oikeastaan heti löytyi sieltä. Honkajoella onkin tuttu rata ja tykkään siitä, hyvin mielin siis seuraavaan kisaan, Kalliomäki totesi tyytyväisenä.

Finaalissa toiseksi ajoi JoeUA:n Pasi Penttinen ja kolmas oli HyUA:n Riku Huuhka.

Xtrem Junior -luokassa päivän nimi oli Honkajoen MK/UA:n Mikael Uitto. Nuorukainen vei nimiinsä kaikki kolme alkuerää sekä finaalin, ja pääsee starttaamaan SM-pistekärjessä kotiradalle. Luokassa toiseksi ajoi AL-Härmän Elias Kalliokoski, ja kolmas oli VaToSUA:n Ilari Sääskilahti.

125cc -luokassa voittoon ajoi AL-Härmän Miko Vähälummukka, ennen KarUA/MK:n Joonatan Ylilammia. Kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet nappasi Kotkan Urheiluautoilijoiden Joni Turpeinen.

Suomen juniorimestaruus -arvoa kantava 9-13 vuotiaiden 85cc -luokka kulki Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Niko Kinnusen komennossa. Luokassa toinen oli AnkUA:n Alex Anttila, kolmannen sijan nappasi P-HUA:n Minea Perämäki.

KRC Rallicross -sarja käynnistyi Aatu Matikaisen komennossa

KRC Open -rallicross-luokka keräsi avauskilpailuun lopulta komeat 14 kuljettajaa. Joensuun avauskisan voittoon luokassa tykitti KonnMK/UA:n Aatu Matikainen, ennen JorMK:N Kalle Nissistä. Kolmas oli ImUA:n Jukka Lifländer.

V1600-luokassa voittoon nousi alkuerien kolmonen, Joensuun UA:n Simo Tuunanen. Toiseksi taisteli molemmissa luokissa ajanut Jukka Lifländer, ja kolmas oli Elimäen Moottoriurheilijoiden Jussi Lehtinen.

Kausi jatkuu Honkajoella

Crosskart SM ja KRC Rallicross -sarjojen toinen osakilpailu ajetaan 19. kesäkuuta Pesämäen Moottoriradalla, Honkajoella.

Teksti: Crosskart SM / Viestintä

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close