Crosskartien SM-sarja jatkui Honkajoella – Elias Kalliokoski pettyi B-finaalipaikkaan

Aurinko ei paistanut alahärmäläiselle Elias Kalliokoskelle crosskartien SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa.

Xtrem Junior -luokan kakkospaikalta Pesämäen kilpailuun startannut 13-vuotias Kalliokoski ei saanut autostaan parasta vauhtia kaivettua, ja tuloksena oli B-finaalin kolmas sija.

Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää ja kaksi finaalia. Päivä käynnistyi Kalliokosken osalta tahmeasti, ensimmäisen erän tuloksena oli viides sija, toisessa startissa vauhti parani ja härmäläinen ajoi kolmanneksi. Viimeisen alkuerän kolmannen sijan jälkeinen yhteistulos riitti B-finaaliin, jonka kärkipari lunasti jatkopaikan A-finaaliin. Kalliokoski teki kaikkensa ja ajoi kolmanneksi, se ei jatkopaikkaan riittänyt ja harmitus paistoi palkintosijaa tavoitelleen nuorukaisen kommenteista. 

– Alkuerät menivät aika huonosti, autossa ei ollut kunnolla pitoa soralla eikä se edennyt niin kuin olisin halunnut. Viimeiseen erään saatiin autoa parannettua ja alkoi vauhti taas löytymään. B-finaaliin starttasin eturivistä ja sain ihan hyvän lähdön, mutta joku osui takarenkaaseen, ja menetin siinä sijoitusta. Lisälenkille menossa oli myös vähän vaikeuksia, auto sammui hetkeksi, mutta sain sen nopeasti käyntiin, tosin se söi vauhtia. Kaiken kukkuraksi juutuin sen jälkeen parin auton taakse, ja kärki pääsi karkuun. Tällä hetkellä harmittaa kovasti, SM-pisteitä olisi tarvittu, mutta napataan niitä ensi kisassa. Nyt treenataan ja ollaan sitten valmiita Karstulassa, AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi.

SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Karstulassa 11. heinäkuuta, Oulussa kilpaillaan viikkoa myöhemmin ja kausi päättyy elokuun loppupuolella Vilppulaan.

Teksti: Kalliokoski Racing -viestintä, Toni Lönnroos

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close