Rallicrossin SM-sarja jatkuu – Jere Kalliokoski sarjakärjestä Jalasjärvelle

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina 10.7. Jalasjärven Murtoharjun radalla.

Jere Kalliokoski, 23, voitti kauden avauskilpailun Honkajoella näytöstyyliin, rallicrossin kuninkuusluokassa Supercareissa kilpaileva alahärmäläinen oli nopein jokaisessa ajamassaan startissa. Yhden Suomen mestaruuden, hopean ja pronssin rallicrossissa voittanut Kalliokoski tavoittelee Jalasjärveltä voittoa, mutta myöntää että tavoite vaatii täydellistä onnistumista koko tiimiltä.

– Kaiken pitää onnistua, lähdössä pitää olla refleksit kunnossa eikä ajamisessa saa tehdä typeriä virheitä. Auton pitää tietenkin toimia moitteettomasti, mutta siitä meidän tiimi kyllä pitää huolen. Taso on Jalasjärvellä kovempi kuin ensimmäisessä osakilpailussa, mukana on monta hyvää kuskia ja kilpailukykyistä autoa, joten tavoitteeseen pääsy vaatii sataprosenttisen keskittymisen aamusta iltaan, Kalliokoski ennakoi.

Toukokuun lopussa ajetun kauden ensimmäisen SM-osakilpailun jälkeen Kalliokoski oli mukana kansainvälisessä RallyX Nordic -sarjan Suomen osakilpailussa Oulussa kesäkuun alussa. Raju ja tasainen kilpailu kulutti autoa, joten kuukauden kilpailutauon aikana Ford Fiesta on käyty tarkasti läpi ja taistelun melskeessä rikkoutuneet osat vaihdettu uusiin.

– Auto meni aika huonoon happeen Oulussa. Vaihdettiin tukivarret, uniball-nivelet, pohjan suojat, kaikki kuituosat, ja lisäksi pakosarjan hukkaportti oli katkennut ja se vaihdettiin uuteen, eli remonttia on tehty. Auto on säädetty ja kaikki on kunnossa, ihan luottavaisena voin lähteä perjantain harjoituksiin. Jalasjärven rata on yksi Suomen parhaista, toivotaan että tällä kertaa keli pysyy kuivana ja katsojia saapuu paikalle paljon, Kalliokoski päättää.

Kilpailu Jalasjärvellä käynnistyy lauantaina klo 10.30 alkuerillä, alustavan aikataulun mukaan semifinaalit ja finaalit ajetaan klo 15.00 alkaen. Kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Sarjatilanne 1/5

1) Jere Kalliokoski 30p
2) Mika Liimatainen 23p
3) Joni-Pekka Rajala 23p
4) Jukka Pykäläinen 20p
5) Jari Tuuri 20p

Teksti: Kalliokoski Motorsport -viestintä / Toni Lönnroos
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close