Juha-Pekka Pesonen ajoi rallicrossin SM-avauksessa finaaliin – ”Luottavaisena jatkamme sarjaa”

Hämeenkyröläinen Juha-Pekka Pesonen oli hyvässä vauhdissa rallicrossin SM-sarjan kauden avauksessa Jalasjärvellä. SRC-luokan finaalissa tullut rengasrikko pilasi mahdollisuudet parempaan.

SM-sarjan avaus ajettiin vasta heinäkuun yhdeksäntenä päivänä. Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua. Pesonen jatkaa sarjaa kaksivetoisten SRC-luokassa viime vuodesta tutulla Toyota Corollalla.

Murtoharjun radalla päästiin ajamaan kolme alkuerää ja semifinaalit kuivalla kelillä, mutta ennustettu sade muutti olosuhteet finaaliin. Pesonen onnistui lähdöissä hyvin ja Toyota lähti liukkaasti viivalta. Hyvin alkanutta päivää pilasi toisesta alkuerästä saatu nollatulos.

– Ensimmäisessä alkuerässä olin kokonaistilanteessa neljäs. Toisessa erässä sain
oikomisesta mustalipun ja nollatuloksen. Päätöstä emme kyllä hyväksyneet, mutta vastalausettakaan ei haluttu tehdä. Kolmannessa taas tuli onnistuminen ja olin kolmas. Huoltotiimi vaihtoi autoon kolmanteen erään uuden raidetangon, Pesonen tiivisti alkuerät.

Semifinaalin takarivistä Pesonen sai tosi hyvän lähdön ja pääsi toiseksi. Kaikki toimi koko lähdön ajan ja ruutulippu heilui toisena, joten paikka finaaliin aukesi.

”Huomasin heti, että jotain meni rikki”

Pesonen sai kuuden auton finaaliin sadekelissäkin hyvän lähdön, mutta ajotilanteessa auton vasen eturengas meni rikki ja Pesonen jäi joukon hännille, ollen maaliin tulleissa viides.

– Tuli osumaa toiseksi sijoittuneen Ville Mikkosen kanssa. Huomasin heti, että jotain meni rikki. Nilkutin maaliin, jos muillakin olisi tullut ongelmia, Pesonen kuvaili finaalin vaiheita.

Pesonen jatkaa toiseen osakilpailuun Joensuuhun pistetaulukon kahdeksantena.

– Luottavaisena jatkamme sarjaa. Auto on iskussa ja koko tiimi on valmiina menestymään, Pesonen toteaa.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala / Juha-Pekka Pesosen tiedotus

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close