Tero Tukiaiselle finaalipaikka Jalasjärvellä – ”Kolmen joukkoon oli tavoite”

Rallicrossin SM-sarja alkoi heinäkuun 9. päivä Jalasjärvellä. Parkanon Urheiluautoilijoita edustava Tero Tukiainen oli lähellä tavoitetta ajamalla finaaliin.

Tero Tukiaisen lähtökohdat sarjaan olivat hyvät. Tuttu Toyota MR2 oli iskussa ja osaamista oli oman tiimin kautta ympärillä. SM-avaus Murtoharjun radalla sujui kuivalla kelillä, mutta ratkaisevaan finaaliin saatiin kesäinen vesisade.

Tukiaisen Toyota lähti liukkaasti koko päivän viivalta. Alkuerät menivät suunnitelmien mukaan, vaikka tekemistä auton kanssa oli.

– Oli ongelmia vaihteensiirtäjän vaijereiden kanssa. Ensimmäisessä alkuerässä menin heti lähdön jälkeen lisälenkille ja olin lähdön toinen. Toisessa alkuerässä hyvän lähdön pilasi vaihteensiirto-ongelmat. Kolmannessa alkuerässä sain huonomman lähdön, mutta näillä sijoituksillaa paikka semifinaaliin irtosi, Tukiainen kommentoi.

Semifinaalin toinen sija toi paikan finaaliin kuuden joukkoon.

Alkuerät saatiin ajaa kuivalla, mutta ennustettu sade muutti olosuhteet finaaliin. Tukiainen lähti finaaliin uusilla renkailla.

– Lähti kyllä hyvin viivalta, mutta ensimmäisessä mutkassa tuli osumaa ja menin hiekoille. Pääsin jatkamaan ja taistelin kolmannesta tilasta, mutta viidenteen sijaan se kääntyi. Kolmen joukkoon oli tavoite, Tukiainen tiivisti Jalasjärven kilpailunsa.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala / Tero Tukiaisen tiedotus

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close