Rajala päättää RallyX-kautensa Ruotsin Strängnäsissa

Joni-Pekka Rajala on varmistamassa Open 2WD -luokan mitalia viikonloppuna Ruotsin Strängnäsissä ajettavassa rallicrossin RallyX-sarjan finaalikilpailussa.

Porilainen lähtee sarjan viimeiseen osakilpailuun luokan kakkostilalta 13 pisteen erolla sarjaa johtavaan Ruotsin Viktor Johanssoniin.

– Johanssonin etumatkaa ei enää saa millään kiinni, mutta mitalisija on jo varma. Onko väri hopeaa vai pronssia, se nähdään sunnuntaina finaalin ruutulipulla, tuumaa myös CrossCar-luokan pisteistä sarjassa ajava, ennen viimeistä osakilpailua kuudentena oleva Rajala.

Mahdollisuutta CrossCarien mitalisijoille porilaistaituri pitää enemmänkin laskennallisena ja asettaa tavoitteekseen pysyä tasaisen kovassa luokassa seitsemän nopeimman joukossa.

– Strängnäsin rata on lähtöpainotteinen mutkarata, jossa starttien pitää onnistua. Olen joskus ajanut siellä jonkun testin, mutta rataa on sen jälkeen uusittu enkä ole koskaan ennen ajanut tällä radalla kilpailua. Uusi kokemus taas edessä, toteaa Jonttu Rajala. 

Toukokuussa Ruotsin Höljesistä alkanut seitsemän osakilpailun sarja alkoi porilaisen kohdalla tekniikkamurheiden saattelemana, mutta jo seuraavista Kouvolassa ajetuista kahdesta osakilpailusta oli kanssakilpailijoiden isomoottoristen SRC-luokan ajokkien lähes sadan hevosvoiman tehoedusta huolimatta tuomisina Open 2WD:n kaksi ja CrossCarien yksi kakkossija.

Strängnäsin finaalikisaa edeltäneet kaksi osakilpailua ajettiin Riiassa Latviassa. Turbomoottorin vihdoin ajokkiinsa saanut Rajala oli jo ottamassa selkeää osakilpailuvoittoa, kun harmillinen takaisku viimeistä edellisellä kierroksella hyppyrissä katkenneen vetoakselin myötä pudotti miehen kilpailun kuudennelle tilalle.

– Tuosta harmituksesta on jo päästy yli, periksi ei pidä antaa. Nyt panostetaan täysillä ratkaisukisaan, Jonttu Rajala vakuuttaa ja lupaa, että ensi vuonna ollaan taas sarjassa mukana.

RallyX-sarjan mitalisijat ratkaistaan Strängnäsin moottoriradalla sunnuntaina.

Teksti: RajalaRX -tiedotus
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close