Crosskartien SM-kauden päätöskilpailuun huippujännittävistä asetelmista

Crosskartien SM-kausi 2022 huipentuu tulevana lauantaina Porin Hangassuolla, jossa ajetaan kauden viides ja samalla viimeinen osakilpailu. Tilanne neljän ajetun osakilpailun jälkeen on erittäin kutkuttava.

Päätöskisaan lähdettäessä kärkiviisikot starttaavat kaikissa neljässä luokassa Porin Hangassuon radalle vain muutaman pisteen erolla toisistaan. Kun sarjan viidestä osakilpailusta kunkin kuljettajan heikoin tulos vielä putoaa pisteistä pois, tasaväkisen tiukka pistekamppailu mitaleista ratkeaa varmuudella vasta finaalilähtöjen ruutulipun heilahdukseen.

Crosskartien kuninkuusluokan, 750-kuutioisten Xtrem:n hallitseva hopeamitalisti ja luokan sarjakakkosena päätöskilpailuun valmistautuva porilainen autourheiluässä Joni-Pekka Rajala arvioi pistetilanteen muuttuvan vielä selkeästi sunnuntain kilpailun myötä.

– Xtrem-luokassa näyttäisi siltä, että mestaruus on karkaamassa sarjaa johtavalle Jake Hurskaiselle, mutta muuten kaikki on vielä auki. Sijojen kaksi ja viisi välillä kaikki on mahdollista. Kakkostilan säilyttäminen vaatii kuitenkin hyvää onnistumista vaikka tuttu kotirata antaakin ehkä pientä etua.

– Heikoimman osakilpailutuloksen pudotessa pois pistetilanne muuttunee vielä tosi rajusti, Rajala laskeskelee.

Xtrem Junior -luokan 600-kuutioisten crosskartien viimeisen osakilpailun tulos tulee ratkaisemaan luokan mestaruuden. Kärkipaikalta Hangassuon finaaliin starttaa Karvian Joonatan Ylilammi, joka johtaa myös 125cc -luokkaa vain pisteen erolla toisena olevaan AL-Härmän Jesper Rantaseen. Xtrem Juniorien mestaruuskamppailussa karvialaisen ykkössijaa kärkkyy muutaman pisteen päässä luokan hallitseva Suomen mestari ja pari viikkoa sitten Ruotsissa RallyX-sarjan mestariksi ajanut nuori kauhajokelaiskuski Mikael Uitto

Suomen juniorimestaruutta ovat 85-kuutioisten luokassa kärkipaikoilta niin ikään niukan piste-eron turvin tavoittelemassa Keuruun UA:n Minea Perämäki ja Kankaanpään UA:n Iivari Männistö

SM- ja SMJ-luokkien lisäksi Hangassuolla ottavat mittaa nuorimmat Mini-luokan kuljettajat ja lisäluokkana sunnuntain finaalikilpailussa ajetaan Xtrem- ja Xtrem Junior -luokkien autoilla naisten luokan kilpailu. Kauden päätöskilpailuun on ilmoittautunut ennätykselliset 80 kuljettajaa.

Crosskartien SM-osakilpailu Porin Hangassuolla käynnistyy lauantaina kello 11.00. Kilpailunjärjestäjänä toimii Noormarkun Urheiluautoilijat/MK.

Aikataulu
9.00 Vapaat harjoitukset
11.00 Alkuerät 1 & 2
Tauko n. 10 min
Alkuerä 3
Tauko n. 45 min
Finaalit

Liput
Sisäänpääsylipun hinta on 15 euroa. Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa seuraamaan kilpailua maksutta. Lippuja myydään portilla.

Livelähetys
Tulospalvelu
Pistetilanteet

Teksti: Heikki Haapala & Crosskart SM -viestintä
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close