Jere Kalliokoski SuperCarien ykkönen OuluZonessa – Jere Tikalle hattutemppu Autokrossi-luokassa

Rallicross SM -sarja teki paluun Ouluun, kun SM-pisteistä ajettiin lauantaina OuluZonessa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Tämä myös näkyi paikan päällä, yleisöä oli saapunut runsas määrä katsomoihin seuraamaan kauden kolmatta osakilpailua.

SuperCar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski teki vakuuttavan paluun SM-näyttämölle. Edellisestä kisasta sivussa ollut Kalliokoski piti jokaisessa lähdössä haastajat takanaan ja pääsi juhlimaan päivän päätteeksi kauden ensimmäistä voittoaan.

– Tein finaalissa pari aika isoa virhettä ajon aikana, mutta sain siitä kasattua itseni ja kasvatettua vähän eroa. Liimatainen (Mika) taisi kanssa tehdä siinä virheen, niin se oli oikeastaan sitten taputeltu, kommentoi Kalliokoski.

Kalliokoski nousi voitollaan sarjan neljänneksi ja säilytti mestaruushaaveet sarjassa. SM-kullan uusiminen vaatii alahärmäläiseltä kuitenkin nappisuoritukset myös kahdesta viimeisestä osakilpailusta.

– Vähän oli pakkovoitto, jos meinaa vielä mestaruuden voittaa tänä vuonna. Parhaimmat radat on kuitenkin vielä jäljellä, vauhdikkaita ratoja missä mennään lujaa, Kalliokoski selvittää.

Finaalissa toiseksi ajoi SM-pistejohdossa oleva Mika Liimatainen, joka on onnistunut keräämään vakuuttavasti pisteitä kauden kaikissa kolmessa osakilpailussa. Eroa Liimataisen ja toisena olevan Henri Haapamäen välillä on tällä hetkellä 17 pistettä. Haapamäki ajoi Oulussa kolmanneksi.

Olli Lahti kasvatti pistejohtoaan

Olli Lahti oli SRC-luokassa vahvassa iskussa läpi päivän ja kirjasi itselleen täydet 30 SM-pistettä. Nokialainen kasvatti eronsa toisena olevaan Ville Mikkoseen jo 22 pisteeseen. Lahdella on erinomaiset mahdollisuudet varmistella luokan Suomen mestaruutta jo seuraavassa osakilpailussa Hyvinkäällä.

– Tätä lähdettiin täältä hakemaan, rata sopi meidän autolle ja saatiin täydet pisteet. Lähdetään seuraavaan kisaan hakemaan taas hyviä pisteitä ja uskon, että myös kaksi viimeistä kisaa sopii meille ratojen puolesta, totesi Lahti tyytyväisenä.

Edellisessä kilpailussa Lahden taakseen jättänyt Mikkonen oli myös voittotaistelussa mukana aina semifinaaliin asti ja nappasikin sieltä paikan finaaliin. Varikolla auton moottori kuitenkin sanoi sopimuksensa irti, eikä Mikkonen pystynyt tämän jälkeen enää jatkamaan kilpailua.

Christian Jensen pääsi juhlimaan OuluZonessa luokan kakkossijaa ja kolmanneksi ajoi SM-pisteissä niin ikään kolmantena oleva Sami Nikunen.

Jere Tikalle hattutemppu

Ennakkoon jopa tasaisimmaksi luokaksi veikkailtu Autokrossi, on ollut tällä kaudella kuitenkin täysin yhden miehen näytöstä. Kauhajokelainen Jere Tikka päässyt Toyota MR2:llaan huimaan lentoon ja tuloksena kauden kolmesta ensimmäistä osakilpailusta on uskomattomat kolme voittoa.

– Taisteluvoitto, kun treeneissä meni laatikko rikki. Siitä sitten taistelemalla päästiin ja lopussa rupesi sujumaan. Finaalissa saatiin tosi hyvä lähtö, päästiin kärkeen ja vältyttiin siltä kolarilta mikä siinä oli. Sitten se oli jo oikeastaan finaali ratkaistu, Tikka kertasi päivän tapahtumia.

Tikan pistejohto on tällä hetkellä 21 pistettä ennen toisena olevaa Tuomas Venäläistä. Hyvinkäällä on mahdollisesti jo ratkaisun avaimet käsissä.

– Laatikko pitää nyt vaan saada kuntoon. Ainoastaan kaksi viikkoa aikaa Hyvinkäälle, joten siihen pitää keskittyä täysin, Tikka totesi.

Mika Liimatainen ajoi luokan finaalissa toiseksi ja nousi suorituksellaan pistetaulukon kolmannelle sijalle. OuluZonessa kolmas oli Iivari Niemi.

Matias Lautamäki palasi voittokantaan

Matias Lautamäki avasi V1600 RC -luokan kauden kotikisassaan voitolla ja uusi temppunsa nyt Oulussa.

– Kyllä oli tosi kovaa taistelua, koko ajan sai vetää kaasu pohjassa. Kuiva keli, niin se sopii aina paremmin mulle. Onneksi vähän startitkin jo onnistui tänään, Lautamäki kommentoi finaalin jälkeen.

Nuorukainen on epäonnistuneesta Joensuun kisasta huolimatta tällä hetkellä pisteissä kolmantena. Erot ovat kärjessä erittäin pienet, kun jaetulla ykköspaikalla majailevien Jesse Lammin ja Simo Tuunasen ero Lautamäkeen on ainoastaan 3 pistettä.

Harri Korkiakoski ajoi Oulussa toiseksi ja Lammi kolmanneksi.

Rallicrossin SM-kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Hyvinkään Vauhtipuistossa. Kausi huipentuu 17. syyskuuta Honkajoen Pesämäellä.

Pistetilanteet 3/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar
1. Mika Liimatainen 83p
2. Henri Haapamäki 66p
3. Antti Suutarinen 56p
4. Jere Kalliokoski 54p
5. Jari Putkinen 52p

SRC
1. Olli Lahti 85p
2. Ville Mikkonen 63p
3. Sami Nikunen 61p
4. Ari Salonen 60p
5. Christian Jensen 54p

Autokrossi
1. Jere Tikka 87p
2. Tuomas Venäläinen 66p
3. Mika Liimatainen 59p
4. Lucas Gabrielsson 53p
5. Iivari Niemi 45p

V1600 RC (cup)
1. Jesse Lammi 66p
2. Simo Tuunanen 66p
3. Matias Lautamäki 63p
4. Ville Tuominen 57p
5. Anton Seppä 40p

Kaikki tulokset ja pistetilanteet

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close