Jere Kalliokoski voitto kiikarissa Hyvinkään SM-rallicrossiin – ”Yksi suosikkiradoistani!”

Rallicross SM -sarja jatkuu tulevana lauantaina 3. syyskuuta Hyvinkäällä. Jere Kalliokoski lähtee kauden toiseksi viimeiseen kilpailuun hakemaan voittoa edellisen, Oulun osakilpailun jatkoksi.

Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari on sarjassa neljäntenä, mutta omaa edelleen mahdollisuudet mestaruuteen, se tosin vaatisi nappisuorituksen loppukauden kaikista starteista.

– Ei nyt ihan pakkovoittoja jokaisesta lähdöstä, mutta onnistua pitää. Tällä kaudella olen ajanut Jalasjärvellä ja Oulussa, Joensuun kisa jäi välistä kun saatiin perheenlisäystä. Kauden molemmissa kisoissa oli pieniä murheita, Jalasjärvellä hajosi ohjaustehostin ja jäin kolmanneksi. Oulussa kaikki sujui hienosti, mutta tiimin mekaanikoilla oli pieni jumppahetki, kun piti aika nopeaan tahtiin irrottaa turbo ja asentaa se takaisin, jotta saivat yhden liittimen korjattua. Mutta on niin hyvä tiimi tekemässä hommia, ettei siihen kauaa niiltä tuhraantunut, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoskella on Hyvinkään radalta hyviä muistoja, siellä on varmistunut rallicrossin Suomen mestaruus viime kaudella ja jokamiesluokan liigakulta syksyllä 2015.

– Rata on yksi Suomen parhaista. Se on riittävän pitkä, siellä on leveyttä ja vauhtia. Erityisesti radan viimeinen mutka, niin sanottu varikkomutka on makea päästää oikein kunnon luisussa.

Valmistautuminen tulevaan kilpailuun sujui Kaanaassa, jossa Kalliokoski osallistui jokamiesluokan liigakilpailuun SMA & Steel Vaasa -tiimissä, tuloksena oli Suomen mestaruus. SM-kulta oli Kalliokosken uran yhdestoista, mitaleja on tullut rallicrossin ja jokamiesluokan lisäksi jääradalta ja rata-ajosta, kahdettatoista kultaa haetaan rallicrossista.

– Meillä oli hieno joukkue koossa ja kisa oli onnistunut, vaikka omaan ajoon en ollut aivan tyytyväinen. Nyt tehdään viikko tiiviisti siviilitöitä ja ajellaan loppuviikosta Hyvinkäälle. Perjantaina sitten harjoituksissa tarkistetaan, että kaikki toimii ja lähdetään jahtaamaan kauden toista voittoa, se pitäisi mestaruushaaveet elossa, Kalliokoski päättää. 

Kilpailua voi seurata suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Kilpailu alkaa lauantaina klo 10.30.

Teksti: Toni Lönnroos / Kalliokoski Motorsport -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close