Taistelu rallicrossin SM-mitaleista tiivistyy – kauden neljäs osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä

Rallicross SM -sarjan kauden neljäs ja samalla viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Hyvinkään Vauhtipuiston vauhdikkaalla radalla.

Alkuerät starttaavat klo 10:30 ja finaaleista päästään nautiskelemaan n. klo 15 aikoihin. Perjantaina Hyvinkäällä on tuttuun tapaan vuorossa jo vapaat harjoitukset.

Taistelu SM-mitaleista tiivistyy, kun ajamatta on enää kaksi osakilpailua. Mika Liimatainen on SuperCar-luokan kärjessä ja valmiina kamppailemaan voitosta myös Hyvinkäällä.

– Meillä on Hyvinkäälle hyvä lähtötilanne. Käytiin ajamassa siellä jo treeniä ja luotan, että ollaan siellä kyllä vahvempia, Liimatainen kommentoi.

Sarjan kakkosena on avauskisan voittanu Henri Haapamäki ennen Antti Suutarista ja hallitsevaa Suomen mestaria Jere Kalliokoskea.

– Se on ihan yksi mun lempiratojani ja sinne on mukava lähteä. Siellä pojilla ehkä vähän vehkeet ja ranteet syöttää paremmin, mutta me koitetaan lyödä kiilaa ja täytyy muistaa, että ollaan me yksi kisa jo pystytty tällä kaudella voittamaankin, Haapamäki muistuttaa.

Hyvinkäällä nähdään myös erittäin mielenkiintoinen nimi viivalla, kun Rasmus Tuominen tekee paluun rallicross-radoille SuperCar-luokassa.

– Auto pidetään vielä siihen asti salassa, kun päästään perjantaina radalle. Tässä on ollut yksi kehitysprojekti ja siinä menty sen verran eteenpäin, että lähdetään nyt testaamaan mihin vauhti riittää. Mutta kyllä ainakin kilpailukykyisiä kierrosaikoja ollaan pystytty ajamaan, kun käytiin Hyvinkäällä jo autoa testaamassa, Tuominen kommentoi salamyhkäisesti.

SRC-luokassa Olli Lahti on ollut vahvassa iskussa läpi kauden. Pistejohto ennen toisena olevaa Ville Mikkosta on jo 22 pistettä. Lahdella on onnistuessaan mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus jo tulevassa kilpailussa.

– Uskon, että kaksi viimeistä kisaa sopii myös meille. Lähdetään hakemaan hyviä pisteitä, Lahti totesi edellisen Oulun osakilpailun jälkeen.

Sarjassa kolmantena on Sami Nikunen.

Jere Tikka on ollut Autokrossi-luokassa ylivoimaisessa vireessä. Kolmesta osakilpailusta on taskussa jo komeat kolme voittoa ja SM-kulta voi varmistua jo Hyvinkäällä.

Luokassa toisena on Tuomas Venäläinen ja kolmatta sijaa pitää halussaan kahdessa luokassa urakoiva Mika Liimatainen.

V1600 RC -luokan cup-sarjassa on erittäin tiukkaa. Simo Tuunanen ja Jesse Lammi pitävät kärkipaikkaa tasapistein, ja vain kolmen pisteen päässä kolmantena kärkkyy kaksi osakilpailua tällä kaudella voittanut Matias Lautamäki.

Hyvinkään osakilpailua voit seurata alkueristä lähtien suorana Moottoriurheilu.tv:n YouTube -kanavalla.

Kilpailuun myydään ennakkolippuja osoitteessa: www.coregoshop.fi/rx2022/hyvinkaa

Sisäänpääsylipun hinta on portilta ostettuna 25 euroa. Kaikki alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempiensa kanssa seuraamaan kilpailua maksutta.

Rallicross on parasta paikan päällä!

Aikataulu:
9:00 Warm-Up
10:30 Alkuerät 1-3
15:00 Semifinaalit
16:00 Finaalit
16:30 Palkintojenjako

Tulospalvelu ja pistetilanteet
Hyvinkään Urheiluautoilijat

Teksti: Rallicross SM / Viestintä
Kuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close