Jere Kalliokoski voittoon Hyvinkäällä – Olli Lahti ja Jere Tikka sinetöivät Suomen mestaruutensa!

Rallicross SM -sarja 2022 lähestyy huipennustaan, kun kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Hyvinkään Vauhtipuiston vauhdikkaalla radalla. Mitalitaistelut tiivistyivät Hyvinkäällä entisestään ja kaksi ensimmäistä Suomen mestariakin on nyt selvillä.

SRC-luokassa vakuuttavasti läpi kauden pisteitä kerännyt nokialainen Olli Lahti varmisti Suomen mestaruutensa ennen viimeistä osakilpailua ajamalla lauantain finaalissa toiseksi. Neljästä osakilpailusta on nyt plakkarissa kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa.

– Kyllä hyvältä maistuu, on tässä muutama vuosi jo ajeltu ja taistelu siitä kirkkaimmasta. Välillä on ollut vastoinkäymisiä ja välillä voittoja, mutta nyt tuli tämä isoin potti, tyytyväinen Lahti kommentoi.

Olli Lahti on saanut Corollansa tällä kaudella erinomaiseen iskuun.

Lahden kalusto vaihtui täksi kaudeksi Ford Fiestasta Toyota Corollaan, uusi auto on istunut miehen käteen erinomaisesti.

– On mennyt hienosti. Kaksi voittoa täysillä pisteillä ja kaksi kakkossijaa, lähdetään vielä Honkajoelta yrittämään kolmatta voittoa, Lahti sanoo.

Kilpailussa ykköseksi ajoi SM-pisteissä toisena oleva Ville Mikkonen ja kolmas oli Christian Jensen.

Tikka kruunasi upean kautensa mestaruuteen

Myös Autokrossi-luokassa päästiin juhlimaan Suomen mestaria, kun Kauhajoelta kotoisin oleva Jere Tikka naulasi jo kauden neljännen voittonsa näytöstyyliin.

– Tätä lähdettiin keväällä hakemaan, mutta se oli silloin aika kaukainen tavoite. Kausi kuitenkin lähti heti hyvin käyntiin ja nyt ollaan tässä pisteessä, mennyt aika nappiin, totesi tuore Suomen mestari.

Jere Tikka on dominoinut Autokrossi-luokkaa MR2:llaan suvereenisti.

Tikka on ollut tällä kaudella täysin pitelemätön, mestaruus varmistui Hyvinkäällä jo semifinaalien jälkeen.

– Huojentunut fiilis oli sen jälkeen. Finaaliin ei ollut enää mitään paineita ja sai vain nautiskella, Tikka kommentoi.

SM-hopeassa on tiukimmin kiinni Hyvinkäällä toiseksi ajanut Tuomas Venäläinen, mutta kahdessa luokassa urakoiva Mika Liimatainen kärkkyy iskuetäisyydellä takana.

Kalliokoski pitää mestaruushaaveet elossa

SuperCar-luokassa tilanne on ennen Honkajoella ajettavaa päätöskilpailua täysin auki. Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ajoi viikonloppuna toisen peräkkäisen voittonsa, kun taas kaksi sarjan kärkimiestä, Mika Liimatainen ja Henri Haapamäki, jäivät kokonaan finaalin ulkopuolelle.

– Ihan ilmaiseksi ei tämä voitto tullut, kun oli viimeisessä alkuerässä vähän hässäkkää. Loistavat mekaanikot sai auton kuitenkin semifinaaliin kuntoon. Finaalissa ei ihan pahimmat kilpakumppanit olleet mukana, odotin tänään vähän kovempaa finaalia, Kalliokoski totesi kisan jälkeen.

Kalliokoski ajoi kauden avauskilpailussa kolmanneksi ja Joensuun kisaviikonloppu jäi väliin onnellisen perhetapahtuman vuoksi, mutta kahdesta edellisestä osakilpailusta alahärmäläinen on haalinut täydet 60 SM-pistettä ja noussut sarjassa jo Liimataisen jälkeen toiseksi.

– Peli on auki, katsotaan Honkajoella kuka on mestari, Kalliokoski päättää.

Finaalissa toiseksi ajoi Hyundain kanssa ensiesiintymisensä tehnyt Rasmus Tuominen ja kolmanneksi korkeimmat pisteet saalisti Antti Suutarinen.

Tasapisteissä päätöskisaan

SM-sarjan yhteydessä ajettavassa V1600 RC -luokassa taistellaan Cup-mestaruudesta. Tässä luokassa on ollut erittäin tasaista läpi kauden ja kärkikolmikko on ennen viimeistä osakilpailua ainoastaan kolmen pisteen sisällä toisistaan. Simo Tuunanen ja Jesse Lammi jakavat kärkisijaa, ja kaksi voittoa napsinut Matias Lautamäki kärkkyy lähietäisyydellä iskun paikkaa viimeisessä kilpailussa.

Hyvinkäällä luokan voittoon ajoi Antti-Mikko Solas ja toinen oli Harri Korkiakoski. Tuunaselle kirjattiin kisasta kauden toinen kolmossija.

Rallicrossin SM-kausi on enää huipennusta vaille valmis. Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan jo kahden viikon kuluttua Pesämäen moottoriradalla, Honkajoella.

Pistetilanteet 4/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar
1. Mika Liimatainen 100p
2. Jere Kalliokoski 84p
3. Henri Haapamäki 81p
4. Antti Suutarinen 77p
5. Jari Putkinen 62p

SRC
1. Olli Lahti 110p
2. Ville Mikkonen 92p
3. Ari Salonen 77p
4. Christian Jensen 75p
5. Sami Nikunen 62p

Autokrossi
1. Jere Tikka 117p
2. Tuomas Venäläinen 92p
3. Mika Liimatainen 81p
4. Lucas Gabrielsson 76p
5. Iivari Niemi 53p

V1600 RC (cup)
1. Jesse Lammi 88p
2. Simo Tuunanen 88p
3. Matias Lautamäki 85p
4. Ville Tuominen 70p
5. Voitto Hassi 53p

Kaikki tulokset ja pistetilanteet

Teksti: Taneli Niinimäki / Rallicross SM -viestintä
Kuvat: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close