Henri Haapamäki tähtää mitaleille rallicrossin SM-kauden päätöksessä

Rallicross SM -sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina 17.9. Honkajoella, Pesämäen moottoriradalla. Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki starttaa kisaan SuperCar-luokan kolmannelta sijalta. 

Viime vuonna SuperCar-luokkaan vaihtanut Haapamäki päätti debyyttikautensa pronssijuhliin ja vähintään sama tulos on sastamalalaisella tavoitteena myös tämän kauden päätöskisassa. 2016 rallicross-uransa aloittanut Haapamäki ei ole kertaakaan jäänyt ulos mitaleilta. 

– Siitä lähdetään, että kausi päätetään mitaleille. Yhtään kautta ei olla vielä tähän asti päätetty mitaleitta ja siitä pidetään kiinni, ettei niin käy nytkään, Haapamäki päättää. 

Kamppailu pronssimitalista käydään todennäköisimmin neljä pistettä Haapamäen perässä olevan Antti Suutarisen kanssa. Teoriassa myös hopea on mahdollinen mikäli kärkisijoilla olevat Mika Liimatainen ja Jere Kalliokoski kärsivät ongelmista. 

Sarjan edellisessä osakilpailussa Hyvinkäällä kisa päättyi Haapamäen osalta jo semifinaalivaiheessa tekniikan puuttuessa peliin. Haapamäen Ford Fiestasta katkesi kytkinakseli ja uusi saadaan asennettua paikalle vasta kisaviikolla, joka tarkoittaa samalla sitä, että ennakkotesteihin ei jää aikaa. 

– Hiukan se tuo omanlaistaan maustetta kisaan, kun ei päästä testaamaan autoa. Toki Pesämäellä olen ajanut monta kertaa, joten en pidä sitä suurena ongelmana, mutta vapaissa harjoituksissa menee varmasti oma aikansa tuntumaa hakiessa, Haapamäki miettii. 

Kannustuksesta mitalin saavuttamisen ei ainakaan pitäisi jäädä kiinni, sillä Pesämäelle on tulossa lauantaina yli 300-päinen kannustusjoukko Haapamäen vip-tapahtumaan. 

– Sastamalasta lähtee kolme bussilastillista Oranssia Armeijaa paikalle ja loput saapuvat paikalle pitkin Suomea. Hienoa että saatiin mahtavan taustajoukkomme kanssa tällainen kasattua, ei ole ihan pikku homma ruokkia 300 ihmistä, Haapamäki naureskelee. 

Rallicross SM-kauden päätösosakilpailu starttaa lauantaina klo 9 vapailla harjoituksilla. Palkinnot jaetaan viimeisen finaalin jälkeen klo 16:30 alkaen. Kilpailua voi seurata suorana Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavan livelähetyksen kautta.

Pistetilanteet

Teksti: Patrick Rupponen / Henri Haapamäki RX -tiedotus
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close