Jere Kalliokoski on valmiina kultajahtiin

Honkajoella ajetaan tulevana lauantaina rallicrossin SM-kauden päätöskilpailu. Hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski lähtee Pesämäen radalle tavoittelemaan kolmatta SuperCar-luokan mestaruutta.

Alahärmäläisen kausi on ollut nousujohteinen, avauskilpailusta Jalasjärveltä tuli kolmas sija, kaksi edellistä osakilpailua ovat päättyneet voittoihin. Hyvin sujuneiden Oulun ja Hyvinkään kilpailujen ansiosta Kalliokoski on noussut sarjassa toiselle sijalle.

Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joista huonoin pistemäärä pudotetaan lopputuloksista pois. Joensuun kilpailun aikana Kalliokoskelle tuli perheenlisäystä, joten kilpailu jäi väliin. Näin ollen Kalliokoskella on Joensuusta nollat, ja hän saa laskea Honkajoen kilpailusta kaikki pisteet lopulliseen tulokseen.

Finaalista ennakoidaan tiukkaa taistelua, Mika Liimatainen johtaa kuudellatoista pisteellä, mutta kun heikoimmat tulokset vähennetään, kiepsahtaa lista toisin päin ja Kalliokoski on kärjessä pisteen erolla Liimataiseen. Mestaruus on kahden kauppa.

– Odotan tiukkaa kisaa etenkin Liimataisen kanssa, mutta on siellä muitakin kovia kavereita vastassa. Hienoa kun vanha kilpakumppani Karttunenkin on taas viivalla. Mitään monimutkaista taktiikkaa ei voi luoda, vedetään täysillä, tavoitteena on hakea mestaruus.

Sarjassa on ollut tiivis tahti, ensimmäinen osakilpailu ajettiin vasta heinäkuun alussa ja edellinen kilpailu käytiin Hyvinkäällä kaksi viikkoa sitten. Valmistautuminen kilpailuun on sujunut hyvin, auto on tarkistettu ja todettu toimivaksi.

– Auto on huollettu, vaihteisto ynnä muut, kaikki mahdolliset asiat on tarkistettu. Datamies huomasi, että polttoainepumpussa on jotain vikaa, se vaihdettiin vielä uuteen. Testiä ei ajeta ennen kisaa, luotetaan siihen että kaikki pelaa kuten ennenkin, Kalliokoski kertoo.  

Kilpailu Honkajoella käynnistyy lauantaina klo 10.30 alkuerillä. Koko kilpailu on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Pistetilanteet

Teksti: Toni Lönnross / Kalliokoski Motorsport -viestintä
Kuva: Toni Ollikainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close