Pääluokkien talleissa käy jo kuhina

Viime viikolla julkistetussa rallicrossin ja crosskartien SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailuviikonloppua. Ensimmäiset kuljettajakiinnitykset sarjaan tulevat finaalikisaa isännöivästä Joensuusta.

Supercareissa jo tällä kaudella kovaa vauhtia väläytelleet Joensuun Urheiluautoilijoiden Antti Suutarinen (kuvassa oikealla) ja Anssi Hyttinen (kuvassa vasemmalla) nähdään ensi vuonnakin tositoimissa. Kaksikon seurakaveri, Pasi Penttinen (kuvassa keskellä) tekee paluun kesäisiin SM-kisoihin Xtrem-crosskartilla.

Suutarisen ensimmäinen kausi nelivetoisella toi loppupisteissä neljännen sijan. Kalustossa aivan kuumimmalle kärjelle tasoitusta antava joensuulainen puhkuu intoa ensi kauden suhteen.

– Tämä kausi meni yli odotusten, joten on mukava lähteä mittaamaan vauhtia uudestaan. Tänä vuonna testinä järjestetty sarjojen yhdistetty Joensuun kotikisa jäi parhaiten mieleen, kun sieltä tuli toinen sija ja varikolla pienet crosskart-kuljettajat seurasivat toimintaa tiiviisti sekä vilkuttelivat aina kun ajoi ohi. 

– Crosskart tulee varmasti saamaan lisää pontta, kun sarjat yhdistyvät ja mielestäni se on hyvä asia, sillä niilläkin ajetaan kovaa ja näyttävästi, Suutarinen päättää.

Suutarinen jatkaa tutulla ”varikon isoimmalla autolla”, Volvolla myös ensi vuonna. Kuva: Timo Uimi

Hyttiselle uran ensimmäinen kausi rallicrossissa oli varsin värikäs, parhaimpana saavutuksena Hyvinkään osakilpailun neljäs tila. Ensi kaudelle kalusto päivittyy ulkomailta hankittuun Fiestaan.

– Tämä vuosi opeteltiin nelivetoauton ja lajin niksejä. Tuleva kalusto pitäisi olla suhteellisen kilpailukykyinen, joten ensi vuonna otetaan finaalilähdöt tähtäimeen kaikissa kisoissa. Uskon, että kisaviikonlopuista tulee hienoja kokonaisuuksia ja mukana on paljon kuskeja. 

– Eihän tämä uusi konsepti hirveästi meidän touhujamme muuta, kisan alusviikko hötkytään, että milloin päästään vetämään ja seuraava viikko parsitaan kalustoa, jos jotain sattuu, Hyttinen toteaa pilke silmäkulmassa.

Hyttisen tuleva Ford Fiesta on jo saapunut Suomeen. Kuva: Anssi Hyttinen

Useita hopea- ja pronssimitaleita tällä kaudella napsinut Penttinen innostui jälleen kesäisestä SM-sarjasta, kun kilpailut tuotiin rallicrossin yhteyteen. 

– Uskon, että kilpailuihin saadaan hyvä määrä kuljettajia mukaan, joka edesauttaa kisajärjestäjiä tekemään tapahtumista myös taloudellisesti järkeviä. Lisäksi täytyy muistaa, että nyt juniorit pääsevät näkemään ”isojen poikien” touhuja läheltä, mikä tuo heille varmasti lisää intoa harrastukseen.

– Itse odotan, että tapahtumista tulee isompia sekä näyttävämpiä. Oikeastaan juuri tämä uusi konsepti houkuttelee takaisin SM-sarjaan. Hienoja kokemuksiahan tästä harrastuksesta haetaan, Penttinen kertoo.

Penttinen loikki Xtrem-crosskartilla kuluneella kaudella mm. Winter SM -sarjan pronssia ja NitroRX -sarjan hopeaa. Kuva: GRZ Race / Qba Nitka

Kilpakumppaneille Joensuun kolmikko laittaa terveisiä, että ei muuta kuin ensi kauden numeroita varailemaan ja vetoja! Mitä enemmän kuskeja, sitä paremmat skabat.

Crossilajien SM-sarjat käynnistyvät legendaariselta Ahvenistolta toukokuussa. Sen jälkeen karavaani matkaa kesällä Oulun, Kouvolan ja Nokian kautta Joensuun finaaliviikonloppuun, joka ajetaan syyskuussa.

Teksti ja pääkuva: Timo Uimi

HUOMIO! Halukkaat sarjaan osallistuvat kuljettajat voivat laittaa viestiä, mikäli haluaisivat tiimistään julkaistavan tämän kaltaisen jutun.

Juttupyynnöt sähköpostilla: taneli.niinimaki@gmail.com

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close