Peat Racing Team jatkaa neljällä autolla Rallicross SM -sarjassa

Kaudesta 2016 asti Rallicross SM -sarjassa kilpaillut Peat Racing Team jatkaa sarjassa tulevalla kaudella neljän auton voimin.

Ari-Pekka Niemi (48) nähdään Supercar-luokassa tutulla Ford Fiestalla, Iivari Niemi (23) jatkaa kuninkuusluokassa Skoda Fabialla ja Autokrossi-luokassa Toyota MR2:lla, sekä Maiju Niemi (16) kilpailee crosskartien Xtrem-luokassa.

A-P Niemi sijoittui viime kaudella Supercarien SM-pisteissä seitsemänneksi. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Tiimin kokoonpano on viime kisakauteen nähden sama. Rallicross- ja Crosskart SM -sarjojen yhdistyminen tuo nyt myös crosskartilla ajavan Maijun samoille radoille. Samalla perheen kuopuksen luokka vaihtuu Xtrem Junioreista crosskartien pääluokkaan, Xtremeen.

– Tämä sarjojen yhdistyminen on meille hyvä asia, kun saadaan Maiju samoihin kisoihin. Ja myös se, että ajetaan kahtena päivänä. Ei ole niin kiire koko ajan, A-P Niemi sanoo ja jatkaa:

– Juuri eilen Maiju oli testaamassa uutta täysitehoista crosskartia. Meno näytti varsin hyvältä.

Maiju Niemi saa ensi kaudeksi alleen Xtrem-luokan crosskartin. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Myös Iivarin auto on saanut Autokrossi-luokkaan päivitystä.

– Iivarin MR2:n kanssa käytiin tehopenkissä – hattu vaihtui lohkon päälle. Positiivinen oli tuo penkkireissu, kun auto on ollut kauan alitehoinen. Nyt ei ainakaan enää paljoa pitäisi olla, Niemi naurahtaa.

Iivari Niemi nousi viime kaudella Autokrossi-luokassa kertaalleen palkintokorokkeelle. Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Viisiosainen Rallicross SM -sarja käynnistyy 13.-14. toukokuuta Hämeenlinnan legendaariselta Ahveniston moottoriradalta.

– Ahvenisto on vielä jäänyt ajamatta. Siihenkin pääsee nyt tutustumaan, Niemi toteaa tyytyväiseen sävyyn.

Peat Racing Team kilpailee ennen Rallicross SM -kauden alkua jääradan SM-sarjassa. Tämän lisäksi tiimin kuljettajista Maiju osallistuu myös Pohjoismaiseen RallyX -sarjaan.

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Pääkuva: Toni Ollikainen / AKK

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close