Janne Hallenberg toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa Rallicross SM -sarjassa: ”Ei malttaisi odottaa”

Rallicross SM -sarjassa nähdään ensi kaudella uusi nimi, kun Turengin Autourheilukerhoa edustava Janne Hallenberg starttaa ensimmäiseen kisakauteensa V1600 RC -luokassa. Auto on hankittu talliin ja ensimetritkin on jo otettu.

Nykyisin Hattulassa asuva Hallenberg on siinä mielessä erittäin mielenkiintoinen seurattava tulevalla crossikaudella, että hänellä ei ole aikaisempaa moottoriurheilutaustaa kilpailemisen osalta. Rallikärpänen kuitenkin ehti puraisemaan jo varhain 80-luvulla.

– Aikaisemmin en tosiaan ole kilpaa ajanut, ainoastaan pienoisautoilla nuorempana – se on kuitenkin ollut lapsuuden haave. Ahvenistolla käytiin katsomassa EM-crossia 80-luvulla ja sieltä asti se kipinä on kytenyt. Isä osallistui myös aikoinaan Pariisi-Dakar-ralliin, Hallenberg kertoo.

Ahveniston EM-rallicrossin kultavuosista asti kytenyt haave toteutuu vihdoin tänä vuonna. Samaan aikaan legendaarinen rata tekee paluun SM-sarjaan, kun kausi avataan Ahvenistolla toukokuussa.

– Onhan tämä tosi upea juttu, kun pääsee Ahvenistolle. Se oli sellainen kirsikka kakun päälle, kun kalenteri julkaistiin.

Ensi kesänä 50 vuotta täyttävä Hallenberg on hankkinut talliinsa tutun auton rallicrossin SM-sarjasta.

– Se on Voitto Hassin entinen Peugeot 206. ”Vode” oli myös mukana, kun käytiin testaamassa jääradalla ja lupautui samalla ensimmäiseen kisaan mukaan ns. ”kummisedäksi”.

– Auto tuntui testeissä erittäin hyvältä. Kyllä sitä oli yhtä hymyä, kun ensimmäiset kierrokset oli ajettu. Siinä vahvistui oma mielikuva mitä haluaa tehdä – ja se lapsuuden haave, minkä haluaa toteuttaa. Kyllä oli ihan uskomattoman upeaa, kun pääsi ajamaan, Hallenberg sanoo tyytyväisenä.

Minkäänlaisia tulospaineita mies ei aio kuitenkaan itselleen ensimmäisellä kaudella asettaa. Kisatilanteissa on paljon uutta opeteltavaa, mutta pääasiassa radalle lähdetään aluksi nauttimaan.

– Ei mitään sellaisia kilpailullisia tavoitteita. Lähdetään ihan nauttimaan ja katsotaan mihin vauhti riittää. Jääradalla ajo tuntui hyvältä, mutta tietenkin se on ihan eri kun startataan yhtä aikaa rinnakkain radalle, realistisesti täytyy siis lähteä kauteen.

Lopuksi Hallenberg antaa suuret kiitokset tukijoilleen.

– Olen äärimmäisen kiitollinen kaikille jotka tämän mahdollistavat, millään ei malttaisi odottaa kauden alkua!

Teksti: Rallicross SM -viestintä
Kuva: Antti Paulin

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close